Марибор - Ливърпул, среща от Група "Е" на Шампионската лига, стадион "Людски", начало 21.45 часа.

Ливърпул е с две равенства от два мача в групата, докато Марибор е с равенство и загуба. Тук са още отборите на Севиля и Спартак Москва.

Последните 10 срещи на Марибор във всички турнири: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи и 3 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Ливърпул във всички турнири: Общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните 5 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

ПРОГНОЗА: Ливърпул трябва да вземе този мач, ако иска да си осигури едно от първите две места, даващи право за участие в следващия кръг на надпреварата. До този момент червените са с две поредни равенства и сега трябва да хвърлят всичко за победата.

Англичаните преди дни извъртяха равенство 0:0 в дербито с Юнайтед и за пореден път разочароваха във Висшата лига. Юрген Клоп има доста грижи, но най-сериозната му е свързана със защитата. Отбраната на Ливърпул до този момент е трагична и допуска нелепи положения и голове.

Червените са позволявали да им опънат мрежата във всичките си седем гостувания този сезон. Англичаните определено са в криза, като са спечелили само един от последните си осем мача извън "Анфийлд", а също така имат и едва 6 точки от последните пет кръга във Висшата лига.

Това е показателно, че мърсисайдци не са в най-добрата си форма, но точно сега трябва да натиснат и да си вземат победата и трите точки. Марибор от своя страна е аутсайдер, но точно това е положително, тъй като този тим няма какво да губи, а може само да спечели от подобни срещи.

Словенците са загубили само една от последните си 11 срещи. Очаква се много здрав мач и все пак ще заложим за трудна победа на Ливърпул.

РЕЗУЛТАТ: Марибор - Ливърпул 1:2