Ливърпул разнебити със 7:0 Марибор в Словения и записа страхотна победа в Група "Е" на Шампионската лига. Този запомнящ се погром изкачи червените на първото място в групата, където са още отборите на Спартак Москва и Севиля.

Ливърпул и руснаците са лидери с по пет точки, испанците имат четири, докато Марибор е с едва една точка. В другата среща от групата Спартак Москва разби с 5:1 Севиля, като Ивелин Попов бе титуляр, но не успя да се разпише.

По два гола за англичаните срещу Марибор набутаха Роберто Фирмино (4 и 54) и Мохамед Салах (19 и 40), по един добавиха Филипе Коутиньо (13), Алекс Окслейд-Чембърлейн (86) и Трент Александър-Арнолд (90).

Като цяло червените бяха пълни господари на терена, показаха феноменален футбол, страхотна успеваемост в атака, безгрешна защита и най-после успяха да зарадват феновете си с уникална и запомняща се победа. 

Мърсисайдци бяха позволявали да им опънат мрежата във всичките си седем гостувания този сезон, но сега сложиха край на тази негативна серия.

Ливърпул беше в серия от седем мача без победа в групите на Шампионската лига, също така не бе стигал до победата в последните си 13 гостувания в евротурнирите, но беше сложен край и на тези негативни серии.

Интригата в тази група се заплете още повече и до края Ливърпул, Севиля и Спартак Москва ще спорят за първите две места. Марибор определено е аутсайдер и няма шанс дори за продължаване в Лига Европа

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TQoZswR06Ak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Ливърпул започна лудо мача и успя да вкара още в четвъртата минута. Тогава Мохамед Салах проби мощно, последва пас към Фирмино и той опъна мрежата на словенците.

Англичаните продължиха да мачкат и в 13-ата минута вкараха ново попадение чрез лошото момче Филипе Коутиньо, който се възполза от пас на Джеймс Милнър. Ливърпул правеше каквото си поиска на терена, докато домакините бяха в тотален нокдауни не можеха да вържат два паса.

Всичко в тази среща приключи до почивката, тъй като последваха нови две попадения за гостите. В 19-ата минута се разписа Мохамед Салах и отново той направи 0:4 в 40-ата минута.

Уникално първо полувреме за червените, които демонстрираха страховит и резултатен футбол, а и за изненада на всички бяха перфектни в защита

През второто полувреме темпото на игра леко падна, но головете във вратата на Марибор отново бяха на лице. В 54-ата минута Коутиньо намери майсторски Фирмино и той с глава покачи на 0:5.

Мърсисадци в този мач се забавляваха и доставяха наслада с изпълненията си. Последваха нови атаки и пропуски, за да дойдат последните минути на срещата, когато Ливърпул заби нови две попадения.

В 86-ата минута се разписа резервата Алекс Окслейд-Чембрълейн, а секунди преди края гол вкара и Трент Александер-Арнолд за 0:7. В следващия кръг англичаните приемат Марибор, докато Спартак Москва гостува на Севиля.

МАРИБОР - ЛИВЪРПУЛ 0:7

0:1 Фирмино (4)
0:2 Коутиньо (13)
0:3 Салах (19)
0:4 Салах (40)
0:5 Фирмино (54)
0:6 А. Окслейд-Чембърлейн (86)
0:7 Т. Александър-Арнолд (90)

МАРИБОР: Я. Ханданович; Милец, Райчевич, Шулер, Вилер; Кабха, Върховец; Крамарич, Ахмеди, Бохар; Тавареш

ЛИВЪРПУЛ: Кариус; Александър-Арнолд, Матип; Ловрен, Морено; Джан, Вайналдум, Милнър; Салах, Фирмино, Коутиньо

Класиране:

1. Ливърпул 5 точки
2. Спартак Москва 5 
3. Севиля 4
4. Марибор 1

Следващи мачове (1 ноември):
Ливърпул - Марибор
Севиля - Спартак