Манчестър Сити продължава с чудесното си представяне от началото на сезона, след като снощи надделя с 2:1 над Наполи в мач от груповата фаза на Шампионска лига.


Възпитаниците на Пеп Гуардиола са в серия от десет поредни победи във всички турнири, с което изравниха постижението си от миналия сезон. Освен това "гражданите" държат 1-то място и в престижна класация, пише Opta. Сити има най-добрата голова разлика (+33) от отборите от Топ 5 на първенствата в Европа във всички турнири.

Четирикратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо пък продължава с доброто си представяне срещу английските съперници. При снощното равенство на Реал Мадрид 1:1 с Тотнъм, португалската звезда се разписа от дузпа. Така той вече има 10 гола от 13 мача срещу отбори от Висшата лига и по този показател изостава единствено от Лео Меси (17).

Роналдо обаче вече е в Топ 3 на футболистите с най-много мачове в Шампионска лига. Снощи той изигра своя двубой №143, с което задмина легендата Раул. Пред Кристиано са Икер Касияс (166) и Шави Ернандес (151).