В Барселона се скъсаха да хвалят голямата си звезда Лео Меси, след като петкратният носител на Златната топка вкара своя гол №100 в турнирите на УЕФА. Това стана при снощната победа на каталунците с 3:1 над Олимпиакос в среща от Група "D" на Шампионска лига.

"Надявам се да достигне до 200 гола до края на сезона", коментира с усмивка треньорът на Барса Ернесто Валверде. Меси вече има общо 15 попадения за по-малко от два месеца от старта на сезона. "Цифрите говорят само за себе си. Той непрекъснато преминава всякакви граници", допълни Валверде.

Президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу също не пропусна да се изкаже ласкаво за аржентинския гений. "Аз лично бих му дал всички възможни награди. Той е най-добрият футболист в света от доста години. Лидер е на нашия отбор, дава ни толкова много. Никога няма да се уморя да го гледам", заяви Бартомеу.

Португалецът Кристиано Роналдо първи достигна до границата от 100 гола в Европа. Той се разписа при равенството 1:1 на Реал Мадрид срещу Тотнъм на "Сантиаго Бернабеу" във вторник, като вече има 113 попадения в 151 срещи.