Рома разби с 3:0 Челси на стадио "Олимпико" в среща от Група "С" на Шампионската лига и записа уникална победа, с която се изкачи на първо място в групата, където са още отборите на Атлетико Мадрид и Карабах.

Два гола за "вълците" във вратата на лондончани мушна Ел Шаарауи (1 и 36), един добави Пероти (63). С тази победа Рома събра осем точки, докато Челси е със седем.

Римляните продължават с отличното си представяне в последно време, след като записаха три поредни победи в първенството, сега разнебитиха и Челси.

Англичаните от своя страна затвърдиха неубедителното си представяне през сезона, но все пак са на второ място в групата и с отлични шансове за преминаване в следващата фаза на турнири.

Интересното в срещата бе, че Сеск Фабрегас записа мач №100 в Шампионската лига, докато Антонио Конте за първи се завърна в родината си Италия, като треньор на чуждестранен отбор.


Двубоят на "Олимпико" започна лудо, като гостите можеха да вкарат веднага след изпълнението на център, но Педро не се възползва. В 42-ата секунда обаче Рома вкара. Тогава Джеко намери Ел Шаарауи, който със страхотен удар опъна мрежата на лондончани за 1:0.

Уникално начало на мача. Римляните продължиха да владеят топката и да натискат. В 9-ата минута Раджа Наинголан стреля, но неточно. Отговорът на Челси бе тупалка на Тиемуе Бакайоко, но право в тялото на играч на домакините.

Последва и пропуск на Еден Азар. Тези две положения страснаха играчите на Рома и те отново взеха инициативата. В 22-ата минута Алесандро Флорензи размина защитата на гостите и стреля, но в аут.

Малко по-късно Давид Луис направи уникална издънка, но за негово щастие не се стигна до попадение във вратата на Челси. В 25-ата минута Алваро Мората можеше да изравни, но направи непростим пропуск.

Така се стигна до 36-ата минута, когато Раджа Наинголан даде прехвърлящ пас към Ел Шаарауи, последва безумна грешка на Рюдигер, който позволи на Ел Шаарауи с едно чукване на топката да я прати в мрежата за 2:0.

До края на полувремето не се случи нищо запомнящо се и така Рома се оттегли на почивка с комфортна преднина.

Рома започна отлично и второто полувреме, като на два път Александър Колоров направи за смях защитата на Челси, но не успя да вкара. Последва и страхотен удар на Един Джеко в аут.

В следващите минути действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения.

Така се стигна до 63-ата минута, когато Сеск Фабрегас сгреши при изнасянато на една топка, при което Пероти финтира Педро и с мощен шут вкара за 3:0.

Малко по-късно Пероти изпусна уникален шанс, като от малкото наказателно поле стреля над вратата. Последва и уникално спасяване на Куртоа. До края не се случи нищо интересно и така Рома взе впечатляваща победа.

РОМА - ЧЕЛСИ 3:0

Голмайстори: 

1:0 Ел Шаарауи (1)
2:0 Ел Шаарауи (36)
3:0 Пероти (63)

РОМА: Алисон, Флоренци, Фасио, Жезус, Коларов, Найнголан, Де Роси, Строотман, Пероти, Ел Шаарауи, Джеко

ЧЕЛСИ: Куртоа, Алонсо, Рюдигер, Давид Луис, Кейхил, Аспиликуета, Фабрегас, Бакайоко, Педро, Азар, Мората