Тотнъм постигна впечатляваща победа след обрат с 2:1 при гостуването си на Борусия в Дортмунд, в среща от Група "Н" на Шампионската лига.

По този начин лондончани си бетонираха първото място в крайното класиране на своята група, което бе и тяхната цел. Отборът го заема с 13 точки, а вторият Реал е с 3 точки по-малко. В преките мачове обаче лондончани са с по-добри показатели.

Обамеянг откри за домакините в 31-ата минута, но Кейн върна лондончани в мача след попадение в 49-ата.

Всичко за Дортмунд приключи в 76-ата минута, когато Сон оформи крайния успех и обрат.

Все пак след този мач рурците са трети с 2 точки и отборът е фаворит за място в Лига Европа, тъй като в следващия кръг АПОЕЛ, който също е с 2 точки, гостува на Тотнъм.


Срещата започна с ранен шанс за гостите, след като още в 3-ата минута Сон отправи тежък удар, но Загаду пресече пътя на топката с крак и я отколони над напречната греда.

Четвърт час по-късно Обамеянг имаше страхотен шанс пред себе си, но от близка дистанция и необезпокояван някак си не успя да намери вратата и стреля в аут. 

Домакините като цяло явно искаха да стигнат до по-бързо попадение и в крайна сметка вкараха първи.

В 31-ата минита Обамеянг бе точен, след като бе изведен фамозно от Ярмоленко с пета сам срещу вратаря и не сгреши.

Броени минути след това Ериксен бе много близо до изравнителен гол, но ударът му бе спасен от противниковия страж. 

Пет минути преди почивката той се намеси и след удар на Бартра, като отново спаси вратата на Борусия. 

Точно четири минути след почивката все пак гостите изравниха след попадение на Кейн, който с нисък удар от границата на наказателното поле не сгреши.

В 57-ата минута Али можеше да направи обрата пълен, но ударът му от 25 метра мина близо покрай вратата.

Добрата игра на гостите след почивката продължи и само пет минути след удара на Али, Кейн бе на косъм от близка дистанция да отправи удар, но Бартра му попречи, след като застана на пътя му. 

Все пак силната игра на Спърс даде нужния резултат и в 76-ата минута Сон направи обрата в мача пълен след хубав удар от точката на дузпата с който успя да реализира.

Малко преди самия край Ериксен бе много близо до трети гол, но ударът му с глава бе неточен, а до самия край нямаше повече голове.

БОРУСИЯ (Дортмунд) - Тотнъм 1:2
1:0 Обамеянг 31
1:1 Кейн 49
1:2 Сон 76

БОРУСИЯ (Дортмунд): Бюрки (90+2 - Вайденфелер), Шмелцер, Бартра, Герейро, Толиан, Загаду, Кагава (63 - Кастро), Гьотце, Вайгъл, Обамеянг, Ярмоленко

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Роуз, Орие, Санчес, Ериксен (85 - Сисоко), Али (81 - Дембеле), Дайър, Уинкс, Мин, Кейн (86 - Йоренте)