Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп прие със смесени чувства равенството 3:3 като гост на Севиля в мач от група "Е" на Шампионска лига. "Мърсисайдци" изпуснаха преднина от 3:0 на "Рамон Санчес Писхуан", с което не успяха да си гарантират преминаване на 1/8-финалите в най-силния европейски клубен турнир.

"През второто полувреме спряхме да играем футбол. Това е единственото ни оръжие и не се възползвахме от него. Беше абсолютно нормално да сме уверени в себе си след тези три гола до почивката. В един период от 15 минути бяхме пасивни и се върнахме дълбоко в половината си. Браво на Севиля. Те не се отказаха, усетиха слабостта ни и реагираха. При 3:2 можехме да решим всичко с четвърти гол, но не го сторихме. Сега се чувстваме така, сякаш сме загубили, а всъщност взехме точка. Остава ни още един мач и всичко е в нашите ръце. Въпреки това, е разбираемо защо не сме в добро настроение", заяви Клоп.

В класирането Ливърпул остава лидер с 9 точки, андалусийците имат 8 т., Спартак Москва е с 6 т., а Марибор с 2 т. В последния кръг на 6 декември англичаните са домакини на руския първенец, докато Севиля гостува в Словения.