Манчестър Юнайтед обърна с 2:1 ЦСКА Москва на "Олд Трафорд" и така спечели първото място в Група "А" на Шампионската лига.

Московчани дръпнаха в резултата след леко дискусионен гол на Дзагоев в добавеното време на първото полувреме. След почивката обаче "червените дяволи" се развихриха и с попадения на Лукаку и Рашфорд обърнаха резултата, взеха победата и първото място в групата.

ЦСКА отпада от турнира и ще продължи напролет в Лига Европа, след акто Базел удари Бенфика в Лисабон и си гарантира втората позиция. Срещата за гостите пропусна Георги Миланов, който лекува контузия.


Манчестър Юнайтед започна атакуващо мача и още в началото натисна здраво гостите, които се затвориха пред наказателното си поле.

Англичаните можеха да вкарат още в петата минута, когато Лукаку пусна пас към Рашфорд, който се откъсна на чиста позиция, но прати топката в гредата.

Юнайтед продължи да натиска и създаде ново положение, но удар на Шоу не успя да намери мрежата на московчани. Това бяха силните минути на домакините, но те така и не успяха да вкарат.

В 20-ата минута Валенсия центрира към Шоу, който стреля от въздуха, но Акинфеев спаси. Последва и пропуск на Рашфорд. Домакините продължиха да мачкат и да правят каквото си пожелаят на терена, но така и не успяваха да вкарат.

Към края на полувремето с пропуск се отчете и Рашфорд, който не успя да се възползва от пас на Погба. Така се стигна до добавеното време на първото полувреме, когато ЦСКА вкара с първото си положение.

Тогава Фернандес проби отдясно и намери Чалов, който стреля, но топката рикошира в гърба на Дзагоев и влетя в мрежата на домакините за 0:1. Трябва да се отбележи обаче, че Дзагоев бе в положение на засада, но Дейли Блинд се оказа в този момент зад аутлинията и така попадението правилно бе зачетено.

Юнайтед тотално разпиля гостите в началото на второто полувреме, когато Акинфеев последователно спаси удари на Рашфорд и Смолинг.

"Червените дяволи" бяха освирепели и наложиха тотална преса, което даде резултат в 65-ата минута. Тогава Погба центрира към Лукаку, който се пребори с Васин и опъна мрежата за 1:1.

Юнайтед бе във вихъра си и още със следващата си атака успя да направи пълен обрат. Мата центрира, при което се получи щастлив рикошет, след който топката попадна в Рашфорд и той направи 2:1. Последваха спокойни минути, в които домакините правилно задържаха топката и не даваха шансове на гостите си. 

Така Юнайтед спечели мача, взе първото място в групата и продължава напред в турнира. ЦСКА Москва отпада от Шампионската лига, но ще продължи евроучастието си в Лига Европа. 

Манчестър Юнайтед - ЦСКА Москва 2:1

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Шоу, Линдельоф, Смолинг, Валенсия, Ерера, Блинд, Мата, Погба, Рашфорд, Лукаку 

ЦСКА: Акинфеев, Марио Фернандес, Игнашевич, Васин, В. Березутцкий, Набабкин, Кучаев, Головин, Дзагоев, Чалов, Витиньо