Мениджърът на Челси Карло Анчелоти ще се прибере тази вечер в Лондон, след като присъства на погребението на своя баща Джузепе, който почина в сряда, на 87-годишна възраст.

Неговият асистент Рей Уилкинс обаче все още не е наясно, дали италианецът ще бъде в състояние да води "сините" в предстоящото лондонско дерби с Арсенал.

"Това е изключително неприятен момент за Карло и всички в клуба искаме да изразим своите съболезнования към него и семейството му", заяви Уилкинс.

Бащата на специалиста беше доста дълго време на легло, в много тежко състояние, и Карлето се прибираше често, за да се види с него.

"Карло ще пристигне в Лондон, в събота, и ще се присъедини към отбора в хотела през нощта.  Той може би няма да се чувтва готов да води отбора срещу Арсенал, но още нищо не можем да кажем, тъй като Анчелоти е единственият човек, който може да си каже, дали ще бъде на линия за дербито", добави асистентът на бившия треньор на Милан.

Помощникът на италианеца отбеляза още, че двамата са се чували непрекъснато, докато Анчелоти е бил в Италия.

Той вярва, че Карло има силен характер и ще преодолее трудностите и се надява да води отбора в дербито срещу Арсенал, тъй като смята, че неговата страст към футбола е уникална.