Английският шампион Челси постигна поредната си победа във Висшата лига.

"Сините" от Лондон се наложиха с 2:0 над Уулвърхемптън в двубой от 9-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Стамфорд Бридж".

Не може да не се отбележи, че гостите направиха наистина страхотен мач и само късмет не им достигна, за да препънат лидера в класирането.

Първото попадение в двубоя иначе вкара френското крило Флоран Малуда, който се разписа в 23-ата минута, а крайното 2:0 в мача оформи Саломон Калу в 81-ата минута.

След срещата, Челси продължава да бъде лидер в класирането с 22 точки в актива си, докато Уулвс е на 19-ото място със 6 точки.






Срещата започна много по-добре за гостите, които можеха да открият резултата в мача още в 6-ата минута, но ударът на Кристоф Бера бе блокиран от стража на домакините Петър Чех.


Момчетата на Мик Макарти владееха повече топката през първите няколко минути и се опитаха да стигнат до нова добра ситуация, и в крайна сметка успяха.

В 11-ата минута Едуардс се опита да затрудни стража на домакините, след като засече центриране на свой съотборник с глава, но Чех бе на мястото си и без проблеми улови лекия удар на футболиста на Уулвс.

Домакините обаче постепенно понатиснаха своя съперник и логичното се случи. В 23-ата минута Флоран Малуда откри резултата.

Никола Анелка добре комбинира с Жирков, който с изключително прецизен пас намери намиращия се на точката за изпълнение на дузпата Малуда, а той от своя страна с плътен и точен удар вкара 7-ия си гол от началото на сезона във Висшата лига.

Само минута по-късно обаче "вълците" стигнаха до поредното си добро положение в мача, което обаче бе пропиляно от Йеле Ван Дам, чийто удар с глава бе слаб.

В 26-ата минута Никола Анелка бе намерен по много добър начин от Дрогба и връхлетя в наказателното поле на гостите, но ударът му мина встрани вратата.

Пет минути по-късно Дрогба също опита да удвои преднината на домакините, но ударът му от около 25 метра бе неточен.

В 32-ата минута гостите обаче също имаха добра възможност пред себе си, след като Ненад Милияш се опита да изненада със силен удар от малък ъгъл Петър Чех, но чехът се справи със ситуацията и улови кълбото.

Минута по-късно се наложи стражът на гостите Маркус Ханеман да парира силен удар на Дрогба, който получи пас от Малуда и стреля от близо.

В 40-ата минута гостите отново демонстрираха, че са в добра форма и играят със самочувствие - Дейв Джоунс изпълни по страхотен начин пряк свободен удар, но попадение нямаше, тъй като Чех бе на мястото си.

Минута по-късно Ханеман се намеси решаващо при удар от границата на пеналта на Майкъл Есиен и спаси отбора си.

До края на полувремето темпото бе много високо и "сините" изпуснаха две добри голови положения чрез Босингва и Дрогба.

Португалецът се опита да изненада стража на гостите от малък ъгъл, докато Дрогба стреля от точката за изпълнение на дузпата, но ударът му бе избит.

В крайна сметка двата тима излязоха на полувреме при резултат 1:0 за Челси.

Второто полувреме започна много силно за "вълците", които можеха да изравнят още в 47-ата минута, но ударът с глава на Стивън Хънт бе спасен със сетни сили от Чех.

В ситуацията имаше и рикошет и стражът се затрудни, но в крайна сметка успя да се справи.

Само пет минути по-късно Кевин Дойл стреля от няколо метра, но Чех отново бе на мястото си.

Домакините от своя страна бързо се осъзнаха и започнаха да атакуват противника. В 54-ата минута Дрогба изпусна великолепна възможност, след като не засече по най-добрия начин с глава центриране на Никола Анелка.

Две минути по-късно националът на Кот Д'Ивоар се опита да реализира от малък ъгъл, но изпълнението му бе неточно, а в 59-ата минута Ханеман блокира удар на Малуда от точката за изпълнение на дузпата.

Уулвс отговори подобаващо със силни удари на Стерман и Милияш в 60-ата и 61-ата минути, а десетина минути по-късно и Кевин Дойл можеше да се разпише, но в изпълнението му нямаше нужната сила.

В крайна сметка обаче в 81-ата минута домакините удвоиха преднината си и на практика интригата в този мач бе напълно убита.

В ситуацията Саломон Калу получи страхотен пас от Майкъл Есиен и от малък ъгъл не остави шансове на Ханеман - 2:0 за Челси.

До края на мача гостите се опитаха да направят нещо и да стигнат поне до почетен гол, но в крайна сметка без успех.

ЧЕЛСИ - УУЛВЪРХЕМПТЪН 2:0
[1:0]  Maлуда 23'
[2:0] Калу 81'

ЧЕЛСИ: Чех, Босингва (78 - Ферейра), Иванович, Тери, Коул, Есиен, Микел, Жирков (82 - Макичран), Анелка, Дрогба, Малуда (72 - Калу)

УУЛВС: Ханеман, Фоли, Бера, Стерман, Уард, Джарвис (87 - Флетчър), Едуардс, Милиаш, Джоунс, Ван Дам (46 - Хънт), Дойл (87 - Ебанкс Блейк)