Челси допусна втора загуба от началото на сезона и вече води само с 2 точки пред Манчестър Юнайтед. След 0:2 от Ливърпул Карло Анчелоти разкри причините за поражението.

"През първото полувреме нямаше достатъчно бързина в играта ни. Нямахме достатъчно възможност да изграждаме атаките си още от защитата, а Ливърпул бе много добре организиран и ни затрудни" сподели той.

"Торес вкара два прекрасни гола и показа, че е оставил травмите зад гърба си. Ясно е, че той е фантастичен нападател и доказа това и в този двубой. Ясно е, че можехме да загубим тук и това стана. Трябва обаче да останем позитивно, защото през второто полувреме играхме добре" добави италианецът.

"Ливърпул се баренеше отлично и бе много опасен на контраатака, а ние така и не намерихме празните пространства в неговата половина. След почивката се подобрихме и имахме шансове, но ги пропуснахме. Като цяло обаче съперникът се бранеше много сполучливо".

Анчелоти обясни и защо Дидие Дрогба остана на пейката през първото полувреме и влезе на почивката. "Той имаше треска през изминалата нощ и не бе готов на 100%, така че прецених, че е по-добре да играе само едно полувреме".