Стражът на лондонския Челси Петър Чех разкри, че преди няколко години е бил пред трансфер в Арсенал, но в крайна сметка нещата не са се получили, тъй като "Артилеристите" са сметнали, че той не притежава нужната класа да пази за водещ клуб от Висшата лига.

Столичният английски клуб е следял изкъсо ситуацията около вратаря през 2002 година, когато той все още е бил твърде млад.

"Артилеристите" са имали възможност да купят чешкия национал преди той да премине в Рен от Спарта (Прага), но в крайна сметка са се отказали от него.

"Преди да премина в Рен, бях наблюдаван от Арсенал. Не можех обаче да получа разрешително за работа и нещата не станаха. Мисля обаче, че освен това точно в последния момент главният скаут на "Топчиите" прецени, че не съм достатъчно добър за английската Висша лига. В крайна сметка тогава нещата не се получиха", коментира Чех, връщайки се няколко години назад в миналото.

Определено скаутът на Арсенал не е преценил добре качествата на чеха и със сигурност Арсен Венгер съжалява, че не го е привлякъл в редиците си, тъй като в момента 28-годишният голкипър е сред лидерите на Челси и успя да се докаже като един от най-добрите вратари в света.

През уикенда Чех и съотборниците му успяха да постигнат трудна победа с 2:0 над Манчестър Сити, благодарение на която все още са в играта за титлата, макар че шансовете им за трофея не са особено големи.

"В последно време успяхме да спечелим няколко мача и направихме добри неща на терена. От съществено значение за нашия клуб е да играем в Шампионската лига през следващия сезон. Мисля, че все още имаме шансове да вземем титлата, но за тази цел ще трябва Манчестър Юнайтед да допуска грешки, а ние да се възползваме от тях", завърши чешкият национал.