Лондонският Челси е на път да отправи оферта в размер на 40 милиона паунда за крилото на Тотнъм Гарет Бейл през лятото, гръмна в днешния си брой таблоидът "Мирър".

Уелският национал прави много силен сезон с екипа на "Шпорите" и добрите му изяви на терена дори му помогнаха да спечели приза за най-добър футболист на годината в Англия.

На "Стамфорд Бридж" смятат, че младокът ще успее да помогне на тима да стане по-силен и са решени на всяка цена да го привлекат.

Самият Бейл подписа нов дългосрочен договор със Спърс през миналия месец, според когото ще прибира по 60 хиляди паунда седмично.

Шансовете на Тотнъм да играе в Шампионската лига от следващия сезон обаче значително намаляха и от това са готови да се възползват от Челси.

21-годишният футболист не крие желанието си да играе отново в групите на най-комерсиалния турнир и през следващата година, но вероятността отборът му да влезе отново в четворката не е особено голяма.

От Челси пък са готови да привлекат в състава си Бейл и да му осигурят възможността да се състезава на най-високо ниво.

"Сините" от Лондон вече започнаха да планират своята селекция и клубът има три основни цели пред себе си - да привлече десния бек на Аякс Грегори ван дер Вил, да вземе опорен халф от световна класа и да привлече Бейл.

Ръководството на клуба усилено търси флангови футболист, който може да свърши добра работа на лондончани и Карло Анчелоти смята, че уелсецът би бил перфектен вариант за ново попълнение.

В същото време пък стана ясно, че италианецът може да остане на поста си и през следващия сезон, тъй като в момента отборът се намира в сериозен възход и възроди шансовете си за титлата.

Говори се, че собственикът на Челси Роман Абрамович е доволен от представянето на отбора в последно време и най-вероятно ще даде нов шанс на бившия треньор на Милан.