Шефовете на ФА ще решават днес какво е бъдещето на Джон Тери в националния отбор на Англия и дали трябва бранителят да е капитан на "Трите лъва", след като срещу него се води дело за расизъм, твърди в днешния си брой таблоидът "Мирър".

Бранителят на Челси имаше закачка с Антон Фърдинанд от КПР преди известно време. В двубоя на "Лофтъс Роуд" от първенството, английският национал е обиждал на расистка основа брата на Рио Фърдинанд.

Един от лидерите на "Трите лъва" и Челси ще се изправи пред съда юли месец, за да отговаря за действията си, но целият проблем, който касае ФА, е че той може да бъде капитан на отбора на Евро 2012 месец по-рано.

Вчера излязоха информации, че Тери може да не бъде взет за големия форум, но очевидно може и да има доста по-леко наказание за него - отнемане на капитанската лента.

Босът на английския футбол Дейвид Бърнстейн е събрал всички членове на ФА на общо събрание вчера, но се очаква до днес да стане окончателно ясно какво е бъдещето на Тери в националния отбор.

Националният селекционер на Англия Фабио Капело е силно решен да вземе бранителя на европейските финали, но дали Тери ще бъде капитан на Англия на тях, това е съвсем отделен въпрос.

Интересно е да се отбележи, че ако от ФА решат да му отнемат лентата, това няма да е за пръв път на защитника. Преди време той отново остана без лентата на ръката си, след като бе спал с приятелката на бившия си съотборник Уейн Бридж.