Манчестър Юнайтед направи немислимото и върна три гола на Челси, след като губеше с 0:3 в резултата.

Двата тима се изправиха един срещу друг в голямото дерби от 24-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Стамфорд Бридж" и завърши при равенство 3:3.

Резултатът в срещата откри Джони Евънс, който си вкара автогол в 36-ата минута. Хуан Мата покачи на 2:0 за Челси в 46-ата минуа, а Давид Луис вкара за 3:0 в 51-ата минута.

Не може да не се отбележи, че в този двубой Гари Кейхил излезе за пръв път като титуляр и в началото на първото полувреме фаулира Дани Уелбек в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

За сметка на това обаче съдията даде две дузпи за гостите в 58-ата и 69-ата минути, които бяха реализирани от Уейн Руни. Последната дузпа обаче бе чиста симулация на Уелбек. Немислимото в мача направи Хавиер Ернандес, който вкара за 3:3 в 84-ата минута.

Българският нападател Димитър Бербатов бе в групата за мача, но така и не влезе в игра.

След срещата Юнайтед е 2-и в класирането с актив от 55 точки, докато Челси има 43 точки в актива си и е 3-и в таблицата.


Двубоят започна в доста високо темпо и гостите от Манчестър веднага се насочиха към вратата на Петер Чех след първия съдийски сигнал.

Уейн Руни отправи удар от 20-ина метра във 2-ата минута на срещата, но изпълнението му бе неточно и топката мина встрани вратата.

"Сините" от своя страна създадоха първата си по-опасна атака три минути по-късно.

Даниел Стъридж проби по фланга и се опита да намери Фернандо Торес в наказателното поле. Пасът му обаче бе крайно неточен.

В 8-ата минута Ашли Йънг бе намерен от Уейн Руни в наказателното поле и се опита да финтира трима бранители на домакините. Опитът му обаче бе неуспешен и след като му бе отнета топката, той падна симулативно в пеналтерията. Дузпа обаче не бе отсъдена, а реферът спести жълт картон на крилото.

Две минути по-късно Дани Уелбек падна в наказателнорто поле на Челси след съприкосновение с Гари Кейхил. Хауърд Уеб обаче не отсъди дузпа, макар на повторението ясно се видя, че такава трябваше да бъде отсъдена.

В следващите минути като цяло битката се водеше предимно в средата на терена и не се стигна до нищо опасно пред двете врати.

В 22-ата минута Фернандо Торес имаше възможност да стреля от не лоша позиция. Ударът му обаче бе крайно разочароващ и топката мина встрани вратата.

Постепенно се забеляза, че "Сините" опитват натиск над своя опонент, но отборът демонстрира изключително голяма немощ в атакуващ план от началото на срещата до средата на първото полувреме.

В 25-ата минута Давид Де Хеа се намеси за втори път от началото на мача неубедително и боксира топката, вместо да я улови. Този път това стана след центриране на Хуан Мата.

Пет минути по-късно Юнайтед пропусна уникално положение. Иванович изби страхотен пас на Уейн Руни към Дани Уелбек и попречи на крилото да реализира попадение. Сърбинът се намеси фантастично и попречи на Юнайтед да вкара сигурно попадение.

В 35-ата минута Челси стигна до така желаното попадение, въпреки че преди него Юнайтед владеше инициативата.

Стъридж направи рязък финт срещу Патрис Евра и го премина, след което опита нещо между удар и пас. Топката рикошира в крака на Де Хеа, а след това в тялото на Евънс. В крайна сметка последният си отбеляза автогол във вратата.

Две минути по-късно Стъридж имаше супер възможност да стигне до второ попадение, но Де Хеа спаси и показа класа.

В 39-ата минута след удар на Ашли Йънг Юнайтед можеше да стигне до гол. Ударът на крилото обаче така и не се превърна в гол.

В минутите след гола събитията бяха предимно пред вратата на Челси, тъй като Юнайтед наложи натиск над опонента си.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази. В самия край на частта Петер Чех спаси много опасен удар на Уейн Руни и предотврати попадение във вратата си.

Второто полувреме започна по невероятен начин за Челси и още с подновяването на частта домакините стигнаха до второ попадение.

Хуан Мата вкара невероятен гол с воле след центриране на Фернандо Торес и по този начин удвои преднината на Челси.

В следващите минути добрата игра на домакините продължи и в 49-ата минута Мейрелеш пробва изстрел от далечна дистанция. Топката обаче премина над вратата на Де Хеа.

Челси продължи да бележи след почивката и в 50-ата минута Давид Луис направи резултата класически. Той засече центриране на Хуан Мата и реализира. В ситуацията обаче топката се отби в гърба на Рио Фърдинанд, който спомогна кълбото да влезе във вратата на Юнайтед.

В 57-ата минута Юнайтед получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Патрис Евра срещу Даниел Стъридж.

Уейн Руни застана зад топката и реализира наказателния удар, с което намали резултата на 1:3.

Малко преди дузпата Хавиер Ернандес влезе в игра на мястото на Ашли Йънг и увеличи атакуващата мощ на гостите.

В 64-ата минута сър Алекс пусна и Пол Скоулс в игра на мястото на Рафаел.

В следващите минути Челси задържаше повече топката и се опитваше да създаде нещо опасно пред вратата на Де Хеа.

Испанецът се намеси фантастично след удар на Мата в 67-ата минута и предотврати попадение във вратата си.

В ответната атака Уейн Руни стреля много опасно. Ударът му обаче мина покрай вратата.

В 68-ата минута Юнайтед получи още една дузпа. Дани Уелбек абсолютно целенасочено насочено потърси контакт с Бранислав Иранович, след което падна в наказателното поле.

Зад топката застана Уейн Руни, който намали резултата и пасива на неговия отбор стана само един гол.

Веднага след втория гол във вратата на Челси Андре Вилаш-Боаш направи промяна в тактиката на отбора и извади Стъридж, като за сметка на това подсили халфовата линия с Ориол Ромеу.

В 74-ата минута Ернандес можеше да изравни, но ударът му бе неточен, след като се опита да изненада Чех от малък ъгъл.

Няколко минути по-късно Фернандо Торес можеше да реши до голяма степен нещата в полза на Челси. Той навлезе в наказателното поле и можеше да шутира от чиста позиция, но предпочете да лъже в последния момент и сгреши.

В 84-ата минута на този мач Хавиер Ернандес направи немислимото и изравни резултата до 3:3, засичайки прекрасно центриране на Райън Гигс. Мексиканецът заби топката с глава във вратата на Чех и не остави шансове на стража на домакините.

Секунди преди попадението Чех спаси страхотен удар на Уейн Руни. В продължението Давид Де Хеа спаси Манчестър Юнайтед от загуба, след като направи невероятно спасяване след удар от фаул на Хуан Мата. В 94-ата минута испанецът спаси и страхотен удар на Гари Кейхил, който можеше да се превърне в гол.

До края не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:3
1:0 Евънс 36' автогол
2:0 Мата 46'
3:0 Луис 51'
3:1 Руни 58' дузпа
3:2 Руни 69' дузпа
3:3 Ернандес 84'

ЧЕЛСИ: Чех, Кейхил, Босингва, Иванович, Луис, Малуда, Есиен, Мейрелеш, Торес, Стъридж (70 - Ромеу), Мата

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Рафаел (64 - Скоулс), Карик, Валенсия, Йънг (53 - Ернандес), Гигс, Руни, Уелбек (85 - Парк)