Челси продължава със слабото си представяне под ръководството на Андре Вилаш-Боаш. "Сините" се издъниха у дома срещу Бирмингам в днешния двубой от 5-ия кръг на ФА Къп.

Двата тима врътнаха равенство 1:1 на "Стамфорд Бридж" и по този начин столичани пропуснаха чудесна възможност да се класират за следващия кръг на турнира, който е 1/4-финален.

Двубоят започна по-добре за лондончани, но въпреки това гостите от Бирмингам първи откриха резултата чрез Мърфи още в 20-ата минута.

Само две минути по-късно Хуан Мата пропиля дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Рамиреш в наказателното поле.

Първото попадение за домакините дойде в 62-ата минута и бе дело на младока Даниел Стъридж. До края на мача Челси не успя да вкара втори гол и в крайна сметка равенството се запази.

Двата тима ще се изправят един срещу друг във втори сблъсък, от който ще бъде определено кой ще премине в следващата фаза на ФА Къп.



Като цяло двубоят започна колебливо за Челси, макар че се очакваше "Сините" да натиснат здраво своя опонент през първите минути.

В 3-ата минута Бранислав Иванович опита да намери Фернандо Торес с центриране в наказателното поле. Испанецът обаче не успя да стигне до топката и в крайна сметка тя излезе в аут.

Ситуацията на терена през следващите минути не бе особено добра за домакините, които демонстрираха доста голяма немощ в атакуващ план, въпреки че създадоха няколко остри атаки.

"Сините" опитаха да наложат тотален натиск над своя опонент в следващите минути и до голяма степен успяха да постигнат тази своя цел.

В 17-ата минута Мата бе на път да спре страхотно центриране на Стъридж, но топката му се изплъзна и излезе в аут. Ако бе задържал кълбото, тогава испанецът нямаше да има проблем да реализира от един метър.

Гостите от своя страна стигнаха до сензационен гол, който бе дело на Мърфи в 20-ата минута.

При едно центриране на гостите отбраната на Челси тотално се обърка и не успя да изчисти кълбото. Топката стигна до намиращия се на далечната греда Мърфи, който със силен удар от близо реализира и изведе лондончани напред в резултата

В 22-ата минута обаче Челси получи правото си да изпълни дузпа заради нарушение на Елиът срещу Рамиреш. Зад топката застана Хуан Мата, който пропусна дузпата, след като стражът на бирмингамци хвана ъгъла.

Само три минути по-късно Стъридж направи фантастичен пробив и намери Торес в наказателното поле, но Къртис Дейвис изпревари испанеца и попречи на своя опонент да засече топката.

Домакините наложиха силен натиск над опонента си в опитите си да стигнат до изравнителен гол, но такъв не падаше.

В 33-ата минута Давид Луис изпълни по страхотен начин фаул на около 20 метра от вратата на Бирмингам, но Дойл се намеси фантастично и спаси вратата си.

Бранислав Иванович имаше страхотна възможност да изравни в 38-ата минута, но не успя да засече едно перфектно центриране на Даниел Стъридж, макар че бе на супер позиция да отбележи.

Секунди след това последва изключително опасен удар на Даниел Стъридж от дистанция, който бе много близо да влезе във вратата на противника.

В 41-ата минута Джон Оби Микел стреля от далечна дистанция, но ударът му излезе в аут.

Точно преди края на първото полувреме Мата отправи страхотен удар с глава след много технично отиграване на Торес, но Дойл за пореден път бе на мястото си.

До края на частта не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

На полувремето Андре Вилаш-Боаш направи кардинална промяна и извади Фернандо Торес от състава, пускайки на неговото място Дидие Дрогба.

Лондончани натиснаха опонента си още от първата минута на второто полувреме в търсенето на първи гол във вратата на Дойл.

В 54-ата минута Бирмингам можеше да стигне и до второ попадение, след като Мъч бе фаулиран от Гари Кейхил.

Английският национал използва ръката си, за да спре противниковия играч. Ако Мъч бе достигнал до наказателното поле, щеше да излезе очи в очи срещу Чех.

След центрирането от фаула обаче не се стигна до нищо кой знае колко опасно.

Нейтън Редмънд също можеше да се разпише за гостите след едно хубаво центриране, но в крайна сметка нямаше късмет в ситуацията.

В 57-ата минута Вилаш-Боаш извърши още една офанзивна смяна, след като пусна Саломон Калу на мястото на Джон Оби Микел.

Две минути по-късно агресивната постройка на Челси веднага доведе до създаване на голова ситуация и Мата стреля много силно, но ударът му бе спасен.

Все пак обаче изравнителното попадение за Челси настъпи, след като Даниел Стъридж се разписа с глава след центриране на Бранислав Иванович в 62-ата минута.

След попадението последваха силни минути за столичани, в които те натиснаха много здраво своя опонент.

В 69-ата минута Челси можеше да стигне и до пълен обрат, но Давид Луис не успя да засече прекрасно центриране на Хуан Мата от корнер.

В 77-ата минута Мъч можеше да вкара сензационно за Бирмингам. Чех обаче спаси удара му по земя и предотврати попадение във вратата си.

Пет минути по-късно Франк Лампард влезе в игра на мястото на Хуан Мата, като по този начин схемата на отбора не се промени.

В 88-ата минута Редмънд можеше да хвърли в екстаз гостите, след като излезе почти сам срещу Петер Чех, но ударът му в ъгъла бе разочароващ.

До края не се стигна до повече попадения и резултатът се запази. Малко преди края Франк Лампард отправи мощен удар от фаул и пропусна добра възможност да донесе победата на тима си.

ЧЕЛСИ - БИРМИНГАМ 1:1
0:1 Мърфи 20'
1:1 Стъридж 61'

ЧЕЛСИ: Чех, Кейхил, Иванович, Луис, Бертран, Микел (57 - Калу), Мейрелеш, Рамиреш, Торес (46 - Дрогба), Стъридж, Мата (82 - Лампард)

БИРМИНГАМ: Дойл, Ибанес, Мърфи, Кар (13 - Спектър), Дейвис, Фахи, Гомис, Елиът (83 - Бърк), Мъч, Руни (71 - Джервис), Редмънд