Халфът на Ливърпул Чарли Адам ще бъде извън игра до края на сезона, включително и за финала на турнира за Купата на Англия срещу Челси на 5 май.

"Мърсисайдци" практически не се борят за нищо в първенството, но се надяват да спечелят втора купа през сезона, след като вече грабнаха Карлинг Къп.

26-годишният футболист е извън игра от загубата с 2:3 от КПР на 21 март заради проблеми в коляното. Първоначално имаше опасения за разкъсване на сухожилия, но скенера показа, че контузията не е толкова сериозна и няма да има нужда от операция.

Мениджърът на отбора Кени Далглиш се надяваше Адам да е готов поне за финала за купата на Англия, но това няма да е така.

"Няма нужда от операция, но той няма да играе повече през този сезон. Освен това ако някой е имал планове той да играе на Олимпиадата, не мисля, че ще е готов до тогава", заяви Далглиш.

За сметка на това капитанът Стивън Джерард се връща в състава за мача през уикенда, след като пропусна последната срещу Уест Бромич, когато Ливърпул допусна срамна домакинска загуба.

"Той е добре, няма проблем. Казах още преди това, че го извадих като предпазна мярка. Така че той отново тренира. Тренира цяла седмица, така че няма проблеми".