Вратарят на английския вицешампион Челси Петер Чех заяви, че вече е дошло времето на "сините" да триумфират в Шампионската лига.

"През последните 7 години ние нямахме никакъв късмет в Шампионската лига. Сега най-после щастието ни се усмихна в това състезание и навярно сега дойде нашето време да вдигнем трофея", каза Чех, зцитиран от "Сън".

"Това, което направихме, за да стигнем дотук е невероятно. През 2008 година ние паднахме на финала с дузпи, това беше съкрушително за нас. Сега имаме още един шанс да спечелим Шампионската лига и този път трябва да го направим."

"Но вижте какъв път извървяхме - изоставахме с 1:3 от Наполи след първия мач срещу този съперник, взехме победа срещу Бенфика като гости. След това никой не вярваше, че ще елиминираме Барселона."

"Даже когато спечелихме първия мач срещу каталунците, никой не ни слагаше в сметките за финала. Но ние победихме най-добрият отбор в света и вярваме, че всичко е възможно."

"Срещу Барса бяхме аутсайдери и сега ще имаме много контузени и наказани футболисти за финала. Но щом си на финал, проблемите нямат значение. На финал няма аутсайдери. Шансовете са по равно."

"Затова всички обичат футбола, защото нещата понякога са необясними. Правиш лош сезон, но в същото време извървяваш пътя до финала в Шампионската лига", завърши щастливият Петер Чех.