Звездата на Лил и френската Лига 1 Еден Азар малко неочаквано обяви, че не е сигурно, че ще премине в един от двата отбора от Манчестър, както бе заявил преди няколко седмици.

Вместо това, той заяви, че може да премине в новия крал на Европа - Челси, който спечели Шампионската Лига. Отборът на Роман Абрамович спечели финала срещу Байерн Мюнхен тази събота, а на другия ден приключи френското първенство.

В него Азар изигра последния си мач с екипа на Лил. Той се погрижи това да стане по запомнящ се начин, вкарвайки хеттрик за победата с 4:1 срещу Нанси.

"Възможно е пристигането на Челси на масата за преговори да забави нещата. Нищо не е приключило докато не подпиша договор", заяви Азар след мача пред Канал+.

"Челси те кара да се колебаеш. През следващия сезон те ще играят в Шампионската Лига. Така че ще видим".

За промяната в намеренията на Азар потвръди и треньорът му в Лил Руди Гарсия.

"Беше чудесна вечер, имахме страхотно парти за изпращането на Еден. Той все още не знае къде ще отиде. В последните няколко седмици ми се струва, че промени мнението си", коментира треньорът пред РМС, цитиран от Goal.com.

"Нещата ще са страхотни за него. Той ще се превърне във велик играч. Най-добрия играч на френското първенство ни напуска. Еден е уникален играч, който може да се извисява на нивото на предизвикателствата".

По-късно пред Скайспортс изпълнителният директор на Лил Фредерик Паке разкри, че има и четвърти отбор, който се интересува от Азар, но не назова името му.

"От това, което знам, има четири отбора, които се интересуват да го купят. Не зависи от нас да му кажем къде да отиде".

"Имаме много силна връзка с играча, ще работим заедно и ще го изчакаме да направи решение между един от тези четири клуба".