Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер счита, че отпадането на Бундестима на Евро 2012 се дължи до голяма степен на... европейския клубен шампион Челси.

Според Кайзера футболистите на Байерн, който са национали на Германия, все още не са забравили болезнената загуба с дузпи от английския тим на финала на Шампионската лига, който се проведе насред Мюнхен.

Байерн остана със сребърните медали както в най-престижния европейския клубен турнир, така и на домашната сцена - в Бундеслигата и турнира за купата на страната.

"Загубата на Германия от Италия на полуфинала на Евро 2012 до голяма степен има общо със загубата на Байерн във финала на Шампионската лига срещу Челси", отсече Франц Бекенбауер пред телевизия "Скай".

"Навярно футболистите на Байерн Мюнхен все още не са забравили онзи мач", продължи още почетният президент на четирикратния европейски клубен първенец.

"Но аз очаквам след две години на световното първенство по футбол в Бразилия играчите на Байерн да са забравили мача с Челси, а германският тим да е оставил зад себе си поражението срещу Италия", завърши своето изказване един от най-успешните футболисти и треньори в историята.