Челси и Брентфорд си врътнаха 2:2 за ФА Къп и ще преиграват срещата си от четвъртия кръг на турнира на "Стамфорд бридж".

В герой за "сините" от Лондон се превърна Фернандо Торес, който вкара изравнителен гол седем минути преди края на срещата и спести на Челси срамно отпадане от надпреварата и сдаване на трофея. Другото попадение за гостите реализира Оскар.

Точни за домакините, които повеждаха на два пъти в резултата и се състезават в Лига 1, бяха Марчело Трота и Форестър от дузпа.

Челси изигра плахо и слабо първо полувреме, в което тотално разочарова и заслужено изоставаше в резултата.

През втората част обаче играчите на Рафа Бенитес вдигнаха оборотите и успяха да изравнят на два пъти и да се спасят от голям срам.

Футболистите на Брентфорд заслужават само отлични думи за представянето си в този мач и ако бяха малко по-настоятелни можеха да стигнат и до победата.



Гостите от Челси започнаха по-добре мача и можеха да вкарат още в 3-ата минута. Тогава Ашли Коул проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на домакините, където Фернандо Торес не успя да засече топката във вратата.

Две минути по-късно Оскар стреля от дъгата на пеналта, но в аут. Постепенно футболистите на Брентфорд изравниха играта и можеха да вкарат след двоен удар в наказателното поле на Челси.

В 11-ата минута Джон Тери и Рос Търнбул не се разбраха и липсата на синхрон между тях доведе до това Търнбул да улови върната с крак от Тери топка. Бари Форестър обаче не успя да вкара от двойния удар и стреля над гредата.

Малко по-късно Фернандо Торес се освободи от защитата на домакините и стреля мощно, но до дясната греда на Брентфорд. Постепенно играта се пренесе в средата на терена и се заформи здрава битка за всяка една топка.

В 20-ата минута Марко Марин проби мощно отдясно и центрира остро в наказателното поле на домакините, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката във вратата и да вкара. Последва и удар на Оскар, но неточно в аут.

Отговорът на Брентфорд не закъсня. Дъглас проби мощно по лявото крило и намери Адам Форшоу на границата на наказателното поле, който стреля, но прати топката от външната страна на мрежата на Търнбул. Последва и удар на Хари Форестър, но над гредата.

В тези минути играчите на Рафа Бенитес трудно достигаха до вратата на домакините, след като много непохватно организираха атаките си. В 35-ата минута Адам Форшоу се освободи отдясно, напредна до наказателното поле на Челси, след което стреля, но над горната греда на Рос Търнбул.

Домакините засилиха още повече натиска си и стигнаха до ново положение, но отново Форшоу не успя да вкара. Играчите на Челси бяха повече от неадекватни и трудно излизаха от собствената си половина.

Футболистите на Брентфорд пък бяха повече и от агресивни, но така и не стигаха до попадението. Трябва да се отбележи и отличната игра на Търнбул, който на няколко пъти се намеси решаващо.

В 42-ата минута обаче нищо не можа да спаси Челси. Франк Лампард сгреши детински една топка пред дъгата на наказателното поле и позволи на Адам Форшоу да стреля остро, при което Търнбул изби, но коженото кълбо попадна в Марчело Трота, който вкара за 1:0.

До края на полувремето "сините" така и не се съвзеха и не успяха да стигнат до нещо сериозно пред вратата на домакините.

Второто полувреме започна със смяна за Челси, като на мястото на Марко Марин в игра се появи Хуан Мата. В 47-ата минута пък "сините" стигнаха до изгодно положение, но Франк Лампард стреля в аут.

Челси се хвърли още повече в атаки и шест минути по-късно Оскар навърза отбраната на домакините и центрира към Торес, но там защитник на Брентфорд се намеси майсторски и изби.

В 55-ата минута Челси заслужено изравни. Тогава Ашли Коул центрира отляво, защитата на домакините не успя добре да изчисти топката и тя попадна в Оскар, който със страхотен шут от границата на наказателното поле направи 1:1.

Това даде стимул на "сините" и футболистите на Рафа Бенитес натиснаха още повече домакините си. В 64-ата минута Оскар навърза играчите на Брентфорд и стреля от дъгата на наказателното поле, но прати топката до дясната греда на домакините.

Постепенно "пчеличките" живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Така се стигна до 72-ата минута, когато Брентфорд спечели дузпа.

Тогава Доналдсън изведе перфектно Том Адиеми сам срещу Търнбул, който го събори в наказателното поле и се стигна до малко спорен наказателен удар, защото от повторенията се вижда, че Търнбул не закача Адиеми.

Зад топката застана Форестър и не сгреши за 2:1. Челси пожеше да изравни веднага след това, но Мата изпусна страхотно положение за гол. Последва и удар на Торес, но топката мина до дясната греда на домакините.

В 81-ата минута Мата направи страхотно центриране към Бъртранд, който се извиси и стреля с глава, но над гредата. Две минути по-късно Торес вкара фантастичен гол и спаси отбора си.

Испанецът направи двойно подаване с резервата Демба Ба, след което стреля с вътрешен фалц от границата на наказателното поле и опъна мрежата на домакините за 2:2.

До края на мача Челси натисна сериозно и можеше да стигне и до победата, ако реферите не бяха порязали гостите, а им бяха отсъдили заслужена дузпа за игра с ръка на защитник на Брентворд. Така "сините" се задоволиха с равенството и предстои преиграване на "Стамфорд бридж".

Брентфорд - Челси 2:2

Голмайстори:
1:0 Марчело Трота (42)
1:1 Оскар (55)
2:1 Форестър (72 - дузпа)
2:2 Фернандо Торес (83)

Челси: Търнбул, Иванович (79 - Аспиликуета), Коул, Кейхил, Тери, Бъртранд (82 - Ба), Рамиреш, Лампард, Оскар, Марин (46 - Мата), Торес