Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес смята, че голът на Фернандо Торес срещу Стяуа не е случаен, а е плод на добрата форма, в която се намира нападателят.

Испанецът вкара решителното трето попадение за победата на Челси с 3:1, която класира сините напред за четвъртфиналите на Лига Европа.

"Той бе един от тримата играчи, които трябваше да изпълняват дузпа. Така че е добре за него, че се чувства уверен и поема отговорност", коментира Бенитес след мача.

"Голът бе важен за него, но бе важен и за отбора. Знаехме, че работи много здраво. Преди два дни на тренировки вкарваше много голове, така че знаехме, че е близо до оптималната си форма. Да се надяваме, че това ще е първият от много голове".

Същевременно Бенитес очаквано остана много доволен от победата, тъй като се наложи Челси да показва характер по средата на мача.

"Беше страхотен мач и чудесна победа срещу добър отбор. Знаехме, че Стяуа е добър отбор. Казах на играчите, че играем срещу отбор, които играе добре на контраатаки и че могат да вкарат. Така че в нашите глави ние трябваше да мислим, че трябва да вкараме три гола".

"На полувремето отново казах това. Те вкараха, така че ние трябва да продължим да вкарваме. Защото вече го направихме срещу Нордселанд, срещу Астън Вила, срещу Лийдс, Саутхямптън - в много мачове вкарахме по повече от три гола. Бяхме уверени и след като вкарахме втория гол, отново се върнахме в мача".

Накрая Бенитес коментира и сгъстения календар на отбора, който автоматично се увеличи с поне още два тежки мача.

"Целта е да гледаме мач за мач, така че следващия за първенството е най-важен. Предпочитам да имам този проблем, защото той значи, че продължаваме да се състезаваме".

"Откакто дойдох тук играем по 9 мача всеки месец. Знаехме, че може да е трудно и знаем, че ще продължава да е трудно. Имаме доверие в играчите, с които разполагаме, и да се надяваме, че ще ги използваме добре и ще прогресираме във всички турнири".

"Топ отборите винаги искат да са във всички турнири до края, така че ще направим възможно най-доброто, за да използваме целия състав".