Челси спечели без проблеми гостуването си на Стяуа и разгроми румънците с 4:0 насред Букурещ.

През първото полувреме Стяуа успя да устиска до 20-ата минута, когато Рамирес откри след добра асистенция на Самуел Ето`о.

В 44-ата минута отново камерунецът беше главно действащо лице, когато след негов удар вратарят на Стяуа изби, но след това защитникът Георгиевски заби кълбото директно в собствената си врата и удвои за гостите.

Втората част премина сравнително спокойно за Челси, а Рамирес вкара втория си гол в мача в 55-ата минута. В самия край на срещата Франк Лампард оформи крайния резултат с четвърто попадение.

Така "сините" си отдъхнаха след шокиращата загуба с 1:2, която претърпяха преди 2 седмици на "Стамфорд Бридж" от швейцарския Базел.



Още във 2-ата минута се откри страхотна възможност пред Челси. Шурле имаше два поредни шанса да открие от удобни позиции, но ударите му бяха блокирани успешно от защитници на домакините.

Последваха равностойни минути, в които двата отбора си разменяха атаки, но не се случи нищо интересно. В 11-ата минута Торес беше заменен принудително от Самуел Ето`о. Състоянието на испанеца не изглеждаше сериозно, но Жозе Моуриньо прецени, че няма смисъл да се рискува.

Челси така и не успя да наложи контрол над мача през първите 20 минути, а домакините разиграваха със самочувствие и пресираха играчите на Жозе Моуриньо дълбоко в половината им. В крайна сметка обаче класата на лондончани си каза думата. В 20-ата минута Шурле направи страхотен пробив на скорост отляво, подаде към Ето`о, който от удобна позиция не се полакоми да отбележи своя първи гол и даде извеждащ пас на Рамирес, а последният не сбърка, останал сам срещу вратаря.

Домакините отговориха със слаб удар на Танасе от 25 метра, който не затрудни Чех. Гостите заиграха по-спокойно и започнаха сериозно да притискат защитата на Стяуа.

Много активен по лявото крило беше Шурле, а оттам минаваха и почти всички атака на Челси. В 30-ата минута добро взаимодействие между Ето`о и Мата на границата на наказателното поле доведе до удар на последния, който обаче не затрудни стража на домакините.

Няколко минути по-късно Шурле отново направи много добър пробив и подаде към непокрития Оскар, но бразилецът стреля много лошо, въпреки че беше абсолютно необезпокояван на границата на наказателното поле.

В 41-ата минута Петър Чех излезе на почти 30 метра от вратата си, за да избие топката преди тя да бъде достигната от нападателя на Стяуа Пиовакари.

В самия край на първото полувреме, при контраатака на Челси, Ето`о беше изведен по страхотен начин от Ашли Коул. Камерунецът пробяга около 40 метра, излъга защитник и стреля от 10 метра, но вратарят отрази удара му. Тук обаче бранителят Георгиевски, който в тази ситуация се беше засилил сериозно, искаше да изчисти, но вместо това забоде топката в собствената си врата - 2:0 за Челси.

В 55-ата минута резултатът стана класически. Правещият страхотен мач Шурле надбяга за пореден път защитник на домакините, подаде към Оскар пред наказателното поле, бразилецът изведе диагонално Рамирес, а последният стреля мигновено от 10 метра, вкарвайки своя втори гол в мач.

В 59-ата минута Танасе се опита да прехвърли Чех технично, вратарят изби в корнер, но след това удари главата си в страничния стълб. Последствията обаче не бяха сериозни и той продължи играта.

Стяуа се хвърли да търси почетно попадение и в 73-ата минута имаше възможност да отбележи. Крилото на домакините Станчу обаче не успя да порази Чех след два поредни удара от удобна позиция - единият в Чех, другият в аут.

Предимството на Челси обаче като цяло бе смазващо и четвърт час пред края на срещата "сините" бяха създали близо 20 положения за гол. Гостите продължиха да търсят и четвърто попадение, но в 76-ата минута Татарушану се намеси решително и попречи на Оскар да направи срама за Стяуа пълен.

В последната минута на мача Франк Лампард оформи крайното 4:0 след комбинация между Аспикулиета, Ето`о и Вилиан.

СТЯУА - ЧЕЛСИ 0:4

0:1 Рамирес 20`
0:2 Георгиевски авт. 44`
0:3 Рамирес 55`
0:4 Лампард 90`

Стяуа: Татарушану, Шукала, Гардош, Латовлевичи, Георгиевски (70 - Варела), Борчеану, Филип, Станчу, Попа (45 - Тату), Танасе, Пиовакари (45 - Капетанос)    

Челси: Чех, Иванович, Тери, Луис, Коул, Лампард, Рамирес, Оскар (79 - Аспикулиета), Шурле, Торес (11 - Eто`о), Мата (80 - Вилиан)