Полузащитникът на Челси Хуан Мата обяви, че няма никакво намерение да се сърди и муси, след като прекара на пейката първите мачове от кампанията.

Испанецът на два пъти  бе избран за играч на сезона на Сините, но след идването на Жозе Моуриньо статутът му се промени. Португалецът го предупреди да подобри играта си и това стана, защото Мата влезе от пейката и помогна за равенството срещу Тотнъм, а снощи записа 80 минути при победата над Стяуа с 4:0.

„Просто ще продължа да тренирам усърдно и да се готвя за всеки мач. Искам да давам най-доброто от себе си както по време на заниманията, така и в мачовете. Важно е да играя добре както с топка в краката, така и без нея. Очаквам обаче да запиша много участия“ заяви Мата пред официалния сайт на клуба.

„Искам да се подобрявам всеки сезон. Първите ми две години тук бяха фантастични, но искам третата да бъде още по-силна. Не съм човек, който пада духом. Вярвам в себе си и се стремя да бъда позитивен. Не се цупя и сърдя. Зная, че мога да бъда полезен на отбора и точно към това ще се стремя“ добави той и призова съотборниците си да завършат на първо място в групата си в Шампионската лига.

„Сега имаме два мача поред срещу Шалке и искаме да ги спечелим, макар че няма да бъде лесно. Ако обаче успеем ще подобрим значително позицията си. Всичко зависи от нас, ако вземем оставащите си двубои ще приключим на върха".