Изравнителният гол на Челси в мача с Кардиф не е трябвало да бъде зачетен, обяви мениджърът на уелсците Малки Маккай, който е получил и потвърждение от съдиите, начело с Антъни Тейлър.

Новакът падна с 1:4, въпреки че поведе. В ситуацията за 1:1 обаче Самуел Ето’о отне топката от вратаря Дейвид Маршал, който я тупкаше на земята, а след това Еден Азар изравни. Според правилата обаче дори и да не е в ръцете на стража, топката се смята, че е в негов контрол, така че това е непозволено действие.

„Говорих с реферите, за да се изясни правилото. Тяхното обяснение обаче ме разочарова, защото те ми казаха, че решили, че Маршал е изпуснал топката. Това обаче не е вярно, защото моят играч знаеше, че Ето’о е до него и ми го каза. Съдиите обаче преценили, че той е изпуснал топката от контрол, но сбъркаха. Попитах ги дали е щяло да отсъдят нарушение ако са смятали, че Маршал е контролирал топката и отговорът им бе положителен“ заяви Маккай.  

„Според правилата вратарят има право да тупка топката, а противниковият футболист няма право да играе с нея и точно затова Дейвид действа така. Това се оказа решителен момент, защото така Челси се върна в мача, а можеше на почивката все още да водим, тъй като бяхме отлични“ добави той. 

Помощникът на Жозе Моуриньо Стив Холанд, който говори пред журналистите, тъй като португалецът бе изгонен, също призна, че попадението не е трябвало да бъде зачетено. „Според мен вратарят тупкаше топката и тя бе в негово притежание. Съдията обаче видя добре какво стана и не спря играта. Това бе един от моментите, които понякога са в твоя полза, а друг път не“.