Челси постигна много важна победа с 3:0 над осакатения състав на Шалке 04 в среща от Група "Е" на Шампионската лига.

 
Гостите не блестяха кой знае колко в този мач, но въпреки това показаха много добра ефективност.
 
Фернандо Торес вкара два от головете за лондончани, разписвайки се в 5-ата и 68-ата минути. Еден Азар оформи крайния резултат в 87-ата минута.
 
Домакините пък бяха без редица титуляри в този мач, тъй като Йенс Келер има много кадрови проблеми с контузени играчи.
 
След срещата Челси е с 6 точки на върха в своята група, а Шалке има същия актив, но заема второто място.
 


Срещата започна с интересна ситуация за гостите от Лондон. Във 2-ата минута Фернандо Торес излезе на добра позиция и отправи удар от няколко метра, но се стигна до рикошет и топката излезе в корнер.
 
След изпълнението на ъгловия удар се стигна до разиграване и силна тупалка на Шюрле, която бе неточна и в крайна сметка топката мина високо над горната греда.
 
В 4-ата минута съдията поряза домакините, след като не отсъди фаул на границата, на наказателното поле, заради игра с ръка на Аспиликуета.
 
Минута след това Челси откри резултата. Лампард изпълни корнер, а Иванович отклони топката с глава към далечната греда, където Торес също игра с глава и я вкара в опразнения ъгъл.
 
Лампс отправи доста силен удар от 40 метра две минути след попадението, но стражът на домакините се справи.
 
През първите минути на мача Челси бе отборът, който доминираше на терена. 
 
Постепенно домакините се съвзеха и в 12-ата минута Учида центрира много хубаво в наказателното поле, а Боатенг се размина с топката и в крайна сметка Чех я улови. 
 
Реферът пък продължи със спорните отсъждания, тъй като в рамките на две минути не даде чисти фаулове за Шалке. Първата ситуация бе за видно нарушение на Оскар срещу Майер, а втората за фаул на Шюрле срещу Учида.
 
В минутите след 23-ата постепенно домакините започнаха да налагат натиск над Челси. 
 
Хьоведес центрира прекрасно в наказателното поле и Учида бе на косъм да засече топката, но Аспиликуета успя да предотврати опасността.
 
В 26-ата минута домакините създадоха и най-доброто си положение от началото на мача, но го пропиляха. Аого отправи много хубав удар, който мина в голяма близост до страничната греда. 
 
В следващите минути играта не бе особено динамична, като положенията за голове липсваха. 
 
В 38-ата минута Боатенг изненада Чех с много силен удар от 30 метра и принуди стража да избие топката над гредата в корнер.
 
Минута след това отново се създаде напрежение в наказателното поле на Челси. Нющадтер отправи силен удар към ъгъла на Чех, който бе избит. В крайна сметка се стигна до корнер след който настъпи разбъркване в наказателното поле на гостите, но топката бе изчистена.
 
Шалке продължи да създава напрежение и в 41-ата минута Дракслер бе намерен на много добра позиция в наказателното поле от Аого, но ударът му се спря в коляното на Аспиликуета. 
 
До края на полувремето нямаше повече голове и резултатът се запази.
 
Второто полувреме започна с претенции на домакините за дузпа, заради игра с ръка на Гари Кейхил. Реферът обаче си замълча, а на повторенията не се видя добре ситуацията. 
 
В 51-ата минута гостите бяха на косъм от второ попадение. Фернандо Торес обаче нацели гредата. Той засече с глава центриране от фаул на Лампард, но топката срещна гредата и така и не успя да влезе в мрежата за втори път.
 
Две минути по-късно Шюрле направи добра акция и понечи да отправи удар от малък ъгъл, но Нющадтер се намеси и предотврати опасността. 
 
След почивката Челси започна доста по-активно за разлика от домакините, които действаха доста мудно. 
 
В 60-ата минута Торес създаде напрежение в наказателното поле на противника, след като игра с глава, след корнер, но никой от неговите съотборници не успя да засече топката след това и в крайна сметка опасността бе предотвратена.
 
Пет минути след това Торес опита да направи пробив в наказателното поле, като демонстрира техника, но не успя да премине през двама футболисти на противника.
 
В 68-ата минута интригата в мача до голяма степен бе убита, след като Торес вкара втория си гол и удвои преднината на тима си.
 
Оскар видя испанеца сам срещу вратаря, след което той успя да го преодолее елегантно и да реализира. Преди това домакините направиха грешка в атака, което позволи на "Сините" да направят контра, която бе подхваната от Азар. Белгиецът пък видя Оскар, който се справи с противников футболист и асистира на испанеца. 
 
Домакините реагираха с две смени и Йенс Келер извади Джоунс и Боатенг от игра, като пусна на техните места Колашинац и Шалай. 

В 76-ата минута Лампард отправи разочароващ далечен удар, който бе доста неточен. Гостите продължиха да играят силно и през следващите минути. 

Вторият гол пък практически отказа домакините. В 87-ата минута Челси стигна до трето попадение, дело на Еден Азар. Неговият гол бе като втория гол на Торес, само че този път асистенцията даде Рамиреш. В ситуацията белгиецът можеше да подаде към испанеца и да му помогне да оформи хеттрика си, но той избра да завърши сам ситуацията и реализира без проблеми. Преди да остане сам срещу вратаря той излъга противников бранител. 

 
ШАЛКЕ - ЧЕЛСИ 0:3
0:1 Торес 5'
0:2 Торес 68'
0:3 Азар 87'
 
ШАЛКЕ: Хилдебранд, Учида, Хьоведес, Матип, Джоунс (71 - Колашинац), Боатенг (71 - Шалай), Аого, Нющадтер, Клеменс, Дракслер, Майер
 
ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Лампард, Рамиреш, Азар (88 - Ето'о), Оскар (83 - Луис), Торес, Шюрле (75 - Оби Микел), Майер (80 - Горецка)