Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че е объркал целия състав за мача с Нюкасъл.

Неговият тим изигра лош мач и загуби с 0:2 гостуването си на "Свраките", като така пропусна възможността да излезе временно начело в класирането.

Преди мача Моуриньо бе заявил, че всички негови играчи заслужават да играят и действа несправедливо към тези, които остават на пейката.

В този мач като титуляри излязоха Хуан Мата и Давид Луис, които рядко получаваха шансове в началото на сезона. Запитан дали е направил правилния избор със състава, Моуриньо отговори:

"Не. Направих 11 грешки. Трябваше да избера 11 други играчи, не тези. Направих 11 грешки".

"Това е усещането, което имам. Когато отборът ми играе толкова лошо, така се чувствам. Преувеличавам, разбира се - имаше няколко играча, които не казвам, че бяха изключителни, но играха на добро ниво. Но усещането е, че направих 11 грешки".

След загубата Моуриньо изрази притеснението си тя да не окаже негативно влияние на отбора.

"Разбира се, че съм разтревожен. В миналите години се случи същото - Челси имаше успех за купите, но не и във Висшата Лига. Преди тимът завършваше на 20 точки зад лидера, на 15 точки".

"Те се класираха за Шампионската Лига защото я спечелиха, но завършиха пети или шести в първенството".

"Миналият декември те вече бяха извън борбата за титлата, защото изоставаха на 20 точки. През този сезон играхме пет пъти като гост във Висшата Лига - на трудни места и това бяха трудни мачове. Но в тях записахме само една победа и допуснахме две загуби. Разбира се, че това ме притеснява".