Фернандо Торес ще пропусне следващите два мача на Челси, потвърди мениджърът на Челси Жозе Моуриньо.

Испанецът е с мускулна контузия, която получи на тренировка в понеделник и няма да играе утре срещу Шалке и в събота срещу Уест Бромич.

„Фернандо има мускулна травма. Все още не знаем колко е сериозна, тъй като утре ще му бъдат направени тестове. Той обаче няма да бъде на линия за мачовете с Шалке и Уест Бромич. Дано да се оправи и да се върне след двубоите на националните отбори“ заяви Жозе Моуриньо.

Португалецът разбираемо очаква отговор от отбора си, който игра слабо и загуби от Нюкасъл в събота, с което серията му от 6 поредни победи бе прекъсната.

„Понякога, когато печелиш играчите забравят как да побеждават и започват да си мислят, че това се случва, просто защото са добри. Има обаче много други неща, които правят един отбор победител. На почивката на последния ни мач им казах, че не се борим и не сме агресивно. Те обаче смятаха, че голът ще дойде от само себе си“.

„Промените, които ще направя обаче, не са заради поражението от Нюкасъл. Моята основна задача е просто да селектирам отбора, който ще спечели следващия ни двубой. Шалке е силен отбор, с добри играчи, така че трябва да сме на високо ниво, за да ги бием“ изтъкна Специалния.