Челси постигна втора победа над Шалке в груповата фаза на Шампионската лига, като се наложи над германците с 3:0 на своя "Стамфорд Бридж". В Германия "Сините" стигнаха отново до класически успех над този противник. 

Мачът бе от Група "Е" на Шампионската лига, а след него лондончани са лидери в групата си с актив от 9 точки след 4 изиграни мача. Тимът практически успя да се доближи на косъм от целта си - класиране на директните елиминации.

Попаденията за домакините бяха дело на Ето'о в 31-ата и 54-ата минута, като първият гол на камерунеца бе изключително комичен заради изявата на противниковия страж. Третият гол бе дело на Демба Ба в 82-ата минута. 
 



Мачът започна с динамично темпо, като в 5-ата минута гостите от Германия имаха добра възможност да поемат водеща роля и да открият резултата. Дракслер видя Учида, след което японецът му върна топката около границата на наказателното поле и младокът стреля, но топката не намери очертанията на вратата.

Не измина и минута, а гостите създадоха още една страхотна възможност в чиято основа отново бе Дракслер. Талантливият младок намери Шалай, който се справи с Джон Тери и от няколко метра отправи удар, който мина на сантиметри от страничната греда на Петер Чех.

Гостуващият отбор продължи да играе агресивно и в 10-ата минута стигна и до трети опасен удар, дело на Фукс. Той отправи силна тупалка от дистанция, която не намери очертанията на вратата, а преди това Дракслер свърши много добра работа, след като взе топката от краката на Микел.

През първите минути домакините действаха доста неадекватно в халфовата линия, което позволяваше на гостите да създават опасни атаки. 

В 20-ата минута обаче Челси изригна и се наложи Хилдебранд да прави великолепно спасяване, след като изби топката в корнер, след страхотен удар на Шюрле от фаул, който влизаше  в горния ляв ъгъл.

Две минути след това германският халф на Челси отново бе близо до гола, но от няколко метра прати топката встрани вратата и пропиля чист шанс.

Все пак обаче "Сините" постепенно наложиха натиск над противника и в 31-ата минута Ето'о се разписа. Това обаче стана най-вече благодарение на неадекватната изява на Тимо Хилдебранд.

Стражът на Шалке си заложи топката и понечи да я изпрати в предни позиции от границата на наказателното поле. Той направи две крачки назад и точно в момента, в който понечи да стреля в предни позиции, приближилият се до него Ето'о протегна крак и отклони топката във вратата на гостите. Така камерунецът даде ценен аванс на своя тим.

Няколко минути след това бившият нападател на Барса отправи удар от 20 метра, който обаче не представляваше затруднения за вратаря, а до края на полувремето не се стигна до интересни ситуации и резултатът се запази до почивката.

След почивката гостите имаха прекрасен шанс да изравнят, но в 52-ата минута Чех се намеси перфектно. 

Дракслер отправи много мощен удар от границата на наказателното поле, но чешкият вратар извади топката и не допусна попадение.

В 54-ата минута обаче домакините нанесоха втори удар на Шалке, след като Ето'о реализира второто си попадение в мача.

Вилян намери прекрасно камерунеца, който навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл разстреля Хилдебранд, като доближи тима си до крайния успех.

Постепенно Челси пое инициативата върху мача и през следващите минути "Сините" създадоха няколко добри ситуации, но нищо повече.

В 63-ата минута се наложи Джон Тери да предотвратява ситуация пред вратата на лондончани, след като изчисти топката с глава след центриране от корнер.

Няколко минути по-късно отчаяните опити на Шалке да стигне до нещо интересно принудиха Боатенг да центрира балонно в наказателното поле на Челси, но без ефект.

В 82-ата минута резултатът бе оформен, след като Демба Ба се разписа. Лампард намери нападателя в наказателното поле с прехвърлящ пас, след което сенегалецът реализира след удар с нещо като странична ножица. До края нямаше повече голове. 

ЧЕЛСИ - ШАЛКЕ 3:0
1:0 Ето'о 31'
2:0 Ето'о 54' 
3:0 Ба 82'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Оби Микел, Вилян, Рамиреш, Оскар (81 - Лампард), Ето'о (71 - Ба), Шюрле

ШАЛКЕ: Хилдебранд, Учида, Фукс, Хьоведес, Матип, Джоунс, Боатенг (78 - Колашинац), Аого, Нющадтер, Дракслер (62 - Клеменс), Шалай