Спорна дузпа спаси Челси от безумна домакинска загуба срещу Уест Бромич Албиън на "Стамфорд Бридж". Двата отбора се срещнаха в мач от 11-ия кръг на Висшата лига и завършиха при равенство 2:2. 

"Сините" имаха аванс в резултата след попадение на Самуел Ето'о в последните секунди на първата част, но след почивката гостите демонстрираха страхотна игра на моменти и стигнаха до пълен обрат.

Шейн Лонг изравни в 61-ата минута, а седем минути по-късно Стефан Сесеньон даде аванс на своя отбор. По всичко изглеждаше, че гостите ще стигнат до крайния успех, но в 96-ата минута Азар реализира от дузпа за крайното 2:2. Ситуацията с наказателния удар обаче бе повече от спорна, тъй като Рамиреш сам се сблъска с противниковия бранител и падна на земята.

След този мач лондончани вече са 4-и в класирането с 21 точки в актива си, докато УБА е на 9-ата позиция с 14 пункта. 



Срещата започна активно за домакините и във 2-ата минута Иванович опита да намери Ето'о с центриране в наказателното поле, но топката не достигна до камерунския нападател.

В следващите минути домакините владееха инициативата, но головите положения липсваха.

В 8-ата минута отново Ето'о бе потърсен с висока топка в наказателното поле, но отбраната на гостите се справи отлично и предотврати опасността.

Десет минути по-късно отново камерунският нападател не Челси бе в "светлините на прожекторите", като негов удар с глава излезе в аут.

Домакините засилиха натиска си и в 25-ата минута Лампард отне топката от Мулумбу и даде началото на страхотна контраатака, но отбраната на "Дроздовете" се справи в последния момент и предотврати много сериозна опасност.

В 30-ата минута пък Оскар бе на път да вкара страхотен гол, но Майхил спаси великолепния му удар от дистанция. 

Две минути след това гостите отново се спасиха от попадение. Лампард изпълни пряк свободен удар, но след неговият удар топката бе блокирана. Тя обаче попадна право на крака, на Азар, който стреля. Опасността обаче бе предотвратена отново от противниковата отбрана.

Все пак в продължението на първото полувреме Челси откри резултата чрез Ето'о. Кейхил видя Азар, който напредна и отправи мощен удр от малък ъгъл, а Майхил изби топката. Футболист на гостите стигна първи до кълбото и понечи да го изчисти, но Ето'о го мушна изпод носа му във вратата на гостите от един метър и реализира поредния си гол за Челси. 

Второто полувреме започна с добро темпо, като в 50-ата минута Оскар видя Азар с изключителен пас, но белгиецът не успя да отправи хубав удар от няколко метра.

В 53-ата минута гостите създадоха прекрасен шанс за изравнителен гол. Олсон засече с глава страхотно центриране от корнер, но топката мина малко над напречната греда.

"Торбаланите" заиграха на много високи обороти от началото на втората част и все по-често поглеждаха към противниковата врата. 

В 57-ата минута те нацелиха и греда след удар на Лонг с глава. Той засече центриране на Амалфитано и насочи топката към долния ляв ъгъл на Чех, но топката срещна страничната греда. 

Минута след това Еден Азар демонстрира изумителен футбол, след като направи серия от двойни подавания със свои съотборници, след което топката достигна до Лампард около границата на наказателното поле, но ветеранът отправи неточен удар. 

Добрата игра на гостите от началото на втората част логично даде резултат и Шейн Лонг изравни в 61-ата минута и остави надеждите на "Дроздовете" живи.  МакКъли бе намерен в наказателното поле от Амалфитано и отправи удар, който бе спасен по страхотен начин от Чех, след което обаче Лонг с глава матира чешкия страж на лондончани.

След попадението за изравняването на резултата Уест Бром продължи със силната си игра и само след няколко минути гостуващият отбор удари втори звучен шамар на "Сините", след като Стефан Сесеньон бе точен за пълния обрат - 1:2.

Бенинският национал бе намерен от Риджуел на границата, на наказателното поле. След това той направи две крачки и с хубав нисък удар матира Чех и даде аванс на своя тим в резултата. Африканецът изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата, на Челси, и хвърли в екстаз феновете на гостуващия отбор.

Челси веднага натисна гостите след второто попадение, като в 77-ата минута Иванович опита нещо като воле, но Майхил бе на мястото си. 

По всичко изглеждаше, че резултатът ще се запази, ни лондончани стигнаха до изравнителен гол в 96-ата минута, който бе реализиран от спорна дузпа, от Еден Азар. В ситуацията Рамиреш сам се сблъска с Рейд и падна в наказателното поле, за да спечели дузпа за домакините. Краят на мача бе белязан от много нерви, като в крайна сметка двата тима взеха по точка от срещата. 

ЧЕЛСИ - УБА 2:2
1:0 Ето'о 45'
1:1 Лонг 61'
1:2 Сесеньон 68'
2:2 Азар 90+6 дузпа

ЧЕЛСИ: Чех, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета (73 - Микел), Рамиреш, Лампард (64 - Ба), Вилян, Оскар (73 - Мата), Азар, Ето'о

УБА: Майхил, Рейд, МакКъли, Олсон, Риджуел, Якоб, Мулумбу, Амалфитано, Сесеньон (73 - Moрисън), Брънт, Лонг (78 - Аничебе)