Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че не разполага с перфектния състав, но въпреки това не възнамерява да привлича нови футболисти.

През този сезон нападателите на "сините" Самуел Ето'о, Фернандо Торес и Демба Ба имат едва четири гола в първенството и според португалеца това е една от причините тимът да не бъде на върха.

"Агуеро вече има 10 или 12 гола, Негредо има 10-12 гола, Джеко е с 4-5, Руни с 8-10, Жиру има 8-10, Стъридж е с 8-10, Суарес с 10-12. Ако ме питате дали бих искал и моите нападатели да имат 8-10-12 гола, отговорът ми е положителен", заяви Моуриньо, цитиран от "Скай спортс".

"Ако беше така, в момента щяхме да сме на върха в класирането. Това е реалността, но моите нападатели дават най-доброто от себе си и отборът работи здраво."

"Какво повече можем да направим? Работим здраво, продължаваме да работим. Разбира се, че искаме да постигаме възможно най-добрите резултати, но аз не искам нови играчи, не чакам нови попълнения."

"В момента се намираме в такъв период в клуба, в който трябва да подобрим представянето на футболистите си. Това е моят състав, за добро или за лошо. Разбира се, че съставът ми не е перфектен, но това е моят отбор и ще работя с него до последния си ден тук."

"Критиките няма да ми помогнат. Какво ще спечеля, ако критикувам футболистите? Нищо. Опитвам се да подобря представянето им. Но едно е да променяш 20-годишен футболист като Еден Азар и някой 30-годишен. Да, мога да променя Азар. Но как мога да променя 30-годишния?"

"Кой ви каза, че ние сме първи претендент за титлата? Не мисля така. Ние сме един от шестте отбора, които са фаворити за титлата. Някои от отборите са в най-добрата си форма, а ние играем различно, в сравнение с предишни сезони."

"През последните два сезона Челси завърши на 25 и на 14 точки зад шампионите. Моят отбор не е бил шампион миналия сезон, нито е завършил на една-две точки зад шампиона."

"Моят отбор е бил на 15-20 точки зад лидерите през декември през последните 2-3 сезона. Вече казах - ние градим отбор и стил на игра с футболистите, с които разполагам. разбира се, че искам да постигаме възможно най-добрите резултати", добави Моуриньо.