Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че тимът му може да завърши сезона без нито един трофей. Ако това стане, ще бъде първият случай в кариерата на португалеца, в който той не печели отличие.

За 10-те си години кариера като треньор той е печелил всеки път като наставник на Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

Сега обаче воденият отново от него Челси не се представя много убедително. Все пак тимът се намира на 5 точки от лидера Арсенал във Висшата Лига и продължава участието си в Шампионската Лига, Купата на Лигата в Англия и разбира се, все още не е стартирал за купата на Англия.

"Миналият сезон в Реал Мадрид бе най-лошия в кариерата ми. Спечелихме само Суперкупата. Не беше много, но беше нещо", коментира Моуриньо.

"Дали би било приемливо да не спечелим нищо през този сезон? С моят личен подход, философия и натура на клуба - не, не е приемливо".

"Но е възможно да се случи. Състезаваме се с много важни отбори в Шампионската Лига и в първенството".

"Не съм щастлив. Моята натура е същата като на клуба и същата като тази, която искаме играчите да имат. Лесно е да се каже "искаме 4-5-6 години". Но това не съм аз, нито Челси. Искаме да строим, но искаме и да гоним резултати".

"Това, което не е приемливо е да не бележим развитие. Вторият сезон обикновено е най-добрият. Обикновено отборите през вторите сезони се справят по-добре от първите. В преходен период сме".

"Някои мениджъри избират лесната работа. Аз избрах трудната. Наслаждавам и се. Разбирах, че имам важна задача за вършене да направя отново отбора този, който искаме да бъде".

"Но няма да се връщаме назад само защото имахме няколко лоши резултата. Ако загубим, продължаваме да вървим в същата посока, защото знаем къде искаме да отидем".