Жозе Моуриньо заяви, че Челси трябва да се стреми да си гарантира победите с безпощадна атака, а не с добра игра в защита.

Португалецът има славата на треньор, чиито отбори играят изключително добре дефанзивно. По този начин той спечели големи успехи в началото на кариерата си с Порто, в първия престой начело на Челси и с Интер.

Когато дойде в Реал Мадрид той бе посрещнат скептично, тъй като феновете на белите очакваха и там да наложи защитен стил на игра. Вместо това още във втория сезон Реал счупи рекорда за най-много отбелязани голове в шампионата, нанизвайки цели 121 попадения по пътя към титлата.

Сега след завръщането на Моуриньо начело на Челси сините имат известни затруднения и често се налага да треперят до края на мача за трите точки. Така бе и срещу опашкаря Кристъл Палас през уикенда, когато Челси победи минимално с 2:1. Специалния обаче настоява, че и сините могат да се превърнат в подчертано офанзивен отбор.

"Основата на играта ни трябва да е да довършваме съперника си с голове, защото не искаме да вървим в посоката да бъдем по-защитен отбор", коментира Моуриньо, цитиран от Скайспортс.

"Това е лесната посока - да изградиш отбор, да го затвориш, да го направиш компактен, да чакаш един гол, да чакаш на контраатаки".

"Ние не искаме да правим това и затова трябва да убиваме опонентите си като вкарваме голове".

"Когато играеш добре, но не довършиш съперника, когато дойдат лошите моменти, защото винаги имаш лоши моменти в мача, имаш проблеми".

"Създаваш си проблеми и се панираш леко. Когато загубиш притежание на топката или когато те спечелят пряк свободен удар или корнер, или когато центрират, ти трепериш. И защото трепериш, правиш грешки".