Челси успя да постигне изключително важна домакинска победа с 1:0 над Суонзи в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Стамфорд Бридж".

Домакините показаха доста по-добра игра, но въпреки това вкараха само едно попадение, макар че създадоха доста положения. То бе дело на Еден Азар, който се разписа в 29-ата минута.

След този мач лондончани са с актив от 37 точки и тимът е на 2-ото място в класирането.

"Лебедите" пък са с далеч по-скромните 20 точки в актива си.
 



Мачът започна с не особено високо темпо, като през първите минути нито един от двата тима не успяваше да овладее играта. 

В 8-ата минута се създаде първото по-реално положение от началото, като Амат засече центриране с глава в наказателното поле на лондончани, но топката премина над напречната греда.

Две минути по-късно Оскар направи груба грешка, след като игра индивидуално в близост до вратата си, като Тейлър успя да му овладее топката и отправи удар от няколко метра, но за радост на домакините уелският национал стреля не особено прецизно.

Челси създаде първата си добра опасност в 12-ата минута чрез Иванович, който бе намерен от Ето'о в наказателното поле и понечи да вкара топката във вратата, но Уилямс изби кълбото над напречната греда и топката излезе в корнер. 

В 16-ата минута пък Шелви отправи мощен удар от 20 метра, който премина встрани вратата на лондончани.

Домакините създадоха още една възможност минута по-късно, след като Рамиреш бе намерен от Ето'о и отправи силен удар, който за негово нещастие попадна право в ръцете на Тремел.

Постепенно Челси натисна противника си и в 20-ата минута пред Тери се откри отлична възможност, но Тремел се намеси отлично при удара на защитника и изби топката.

В 22-ата минута Микел бе също близо до гола, но Уилямс изчисти топката от голлинията и така предотврати попадение. 

Натискът на домакините даде резултат и в 29-ата минута Азар откри резултата.

Белгиецът бе намерен от Коул, след което направи няколко крачки и навлезе в наказателното поле. Младокът отправи изключителен удар и прати топката в средата на противниковата врата, като нито Тремел, нито Уилямс, който бе застанал на пътя на кълбото, не можаха да реагират.

В 30-ата минута Тремел бе на косъм да направи изключително голяма грешка, след като тръгна да се надиграва едно в едно с противников футболист, но Ето'о бе на косъм да му отнеме топката и да удвои резултата.

Суонзи се събуди и в 33-ата минута Васкес пробва удара си, но Чех се намеси и изби топката.

Челси можеше да вкара и втори гол, след като Азар и Мата си размениха серия от пасове и испанецът стреля от близка дистанция, но Тремел улови.

В 42-ата минута Ето'о бе изведен на страхотна позиция за гол и трябваше да вкара, но под натиска на Амат камерунецът стреля много слабо.

В началото на второто полувреме Ето'о пропиля още един шанс. Той засече хубаво подаване на Мата и от близка дистанция стреля с воле, но Тремел спаси. 

Добрата игра на домакините продължи и в 50-ата минута отново в светлините на прожекторите бе камерунският нападател.

Той бе намерен от Азар и се забави излишно, след което отправи удар от няколко метра, но топката премина встрани вратата.

В 58-ата минута Челси бе на път да създаде страхотно положение, след като Азар навлезе в наказателното поле, но Амат направи шпагат в последния момент.

В следващите минути темпото на игра спадна. Домакините така и не успяваха да убият интригата в мача, докато гостите с нищо не застрашаваха вратата на Чех след почивката.

В 71-ата минута Иванович предотврати опасност, след като изчисти с глава топката от наказателното поле. В ситуацията Раутлидж дебнеше зад него да засече центрирането на Ранхел от корнер.

Две минути след това Лампард бе на косъм да убие интригата в мача, но Тремел направи великолепно спасяване. Опитният халф насочи топката право във вратата на гостите, но с дясната ръка германецът успя да запази отбора си в играта.

В 75-ата минута и Иванович пропусна добър шанс. Той засече центриране на Лампард от фаул около дузпата, но ударът на сърбина премина встрани вратата. В следващите минути не се създаде нищо кой знае колко интересно като положения. До края на мача нямаше повече голове и резултатът се запази. 

ЧЕЛСИ - СУОНЗИ 1:0
1:0 Азар 29'

ЧЕЛСИ: Чех, Коул, Тери, Иванович, Луис, Микел, Рамиреш, Азар (82 - Вилян), Оскар (67 - Лампард), Ето'о, Мата (72 - Шюрле)

СУОНЗИ: Тремел, Тейлър, Уилямс, Ранхел, Амат, Раутлидж (76 - Бони), Бритън, Шелви, Каняс (61 - Де Гузман), Посуело (46 - Ернандес), Васкес