Мениджърът на Челси се надява Луис Суарес да пропусне дербито между Сините и Ливърпул в неделя, защото знае колко опасен е уругваецът.

Нападателят на Червените има 19 гола в 13 мача през сезона, като за сравнение тримата играчи от атаката на лондончани са общо с 5.

„Може би Суарес е получил контузия срещу Манчестър Сити. Не искам да е пострадал сериозно, просто да не играе 4 дни и да пропусне мача с нас“ заяви португалецът.

„Това е поредният важен сблъсък, защото става дума за преки конкуренти. Ясно е обаче, че за да спечелиш, винаги трябва да си на високо ниво, независимо от съперника“ добави той.

Двата тима са разделени само от точка в класирането и защитникът Бранислав Иванович знае, че изходът от сблъсъка е от изключително значение.

„Това е решителен мач за нас. Без съмнение е един от най-важните през сезона. Трябва да бъдем готови за битка и съм сигурен, че ще сме на ниво, тъй като този отбор обича да се сблъсква с подобни предизвикателства“ заяви бранителят.

Червените идват на „Стамфорд Бридж“ разочаровани от загубата от Манчестър Сити, но и обнадеждени от играта си, след като на „Етихад“ играха силно, имаха повече положения и не заслужаваха да отстъпят.

„На този етап от сезона играта в защита е много важна и се радвам, че в последните си две срещи не допуснахме гол. Съперникът обаче разполага със силна атака, така че трябва да внимаваме. Трябва да се защитаваме като отбор“ добави той.