Челси обяви резултатите от края на финансовата година, които показаха внушителна загуба от почти 50 милиона лири. Въпреки това в клуба са уверени, че няма да имат проблеми с въведения от УЕФА Финансов Феърплей.

Днес на официалния сайт бе публикуван доклада за финансовата година, която приключва до 30 юни 2013-та година. Клубът е регистрирал загуба в размер на 49.4 милиона лири.

Оборотът е 255.8 милиона лири, което е рекорд. Ранното отпадане от Шампионската Лига през миналия сезон обаче доведе до намаление в приходите.

Комерсиалните приходи обаче са се увеличили с 19% - от 67 милиона до 79.6 милиона лири.

"Това, че регистрирахме рекорден оборот въпреки ранното отпадане от Шампионската Лига показва, че сме структурирали бизнеса си и растем по правилния начин за дългосрочна стабилност", коментира изпълнителният директор Рон Гурли.

"Нашата философия е изградена върху успех на терена. И въпреки че тези финансови резултати не повториха значителните печалби, които направихме през миналата година, ние вярваме, че заради възрастта на сегашния състав ние ще възвърнем инвестицията си за години напред".

В предишния финансов отчет Челси регистрира печалба за първи път в ерата Абрамович от 2003 година насам. Именно от две години насам е в сила и Финансовият Феърплей. И в клуба вярват, че няма да имат проблем с него.

"Дългосрочната ни цел е финансова стабилност и въвеждането на Финансовия Феърплей от УЕФА и Висшата Лига направи това приоритет номер едно на футболните клубове", коментира президентът Брус Бък.

"Следователно ние сме доволни, че ще отговорим на тези условия от УЕФА в първият им отчетен период".

"По наши анализи ние се развиваме от комерсиална гледна точка, както и продължаваме да прибавяме трофеи към колекцията си, която цел ние никога не сме забравяли".