Челси успя да постигне изключително важна победа с 3:0 при гостуването си на Саутхямптън, на "Сейнт Мери". Това стана в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

Гостите стигнаха до успеха след късметлийски гол на Фернандо Торес в 60-ата минута и попадения на Вилян и Оскар в 70-ата и 82-ата минути.

След този мач лондончани са с актив от 43 точки и отборът е на 3-ото място в класирането.

Отборът демонстрира много силна игра днес и напълно заслужено успя да се поздрави с класическия успех.
 



Срещата започна с шанс за Челси още в 1-ата минута. Торес проби през наказателното поле и се опита да намери Шюрле, който бе в пеналтерията, но опитът му за центриране бе прекалено нескопосан.

Минута по-късно испанецът имаше страхотна възможност за гол. Той се справи с противников футболист, след което отправи удар от наказателното поле, но Фонте отклони топката с прекрасен шпагат в последния момент и я извади в корнер.

Натискът на гостите продължи и в 5-ата минута Шюрле пробва късмета си от дистанция, но ударът му премина встрани вратата.

През следващите минути обаче темпото на игра леко спадна и играта се пренесе в средата на терена.

В 13-ата минута Рамиреш бе изведен сам срещу вратаря, но стражът на домакините го изпревари и изби топката с крак. В ситуацията имаше засада на бразилеца, но флагът не бе вдигнат.

Домакините също стигнаха до отлична възможност и четири минути след това Лалана бе намерен в наказателното поле и отправи силен удар, но Коул изби топката с крак и не позволи кълбото да застраши вратата на Чех.

Челси обаче отговори също с добро положение и в 21-ата минута Торес стреля от наказателното поле, но топката прелетя над вратата.

Oтворената игра продължи и домакините имаха също отличен шанс за гол. В 25-ата минута Родригес бе намерен в наказателното поле, но точно в момента преди да отправи удар Коул му изби топката от краката.

При атаката за Челси Азар излезе сам срещу противниковия страж, но пасът за белгиеца бе прекалено силен и вратаря на домакините го изпревари.

Головите положения продължаваха да валят. В 28-ата минута Лалана получи топката на точката за дузпата и отправи удар който се отби в противников футболист.

В 35-ата минута Рамиреш се справи с трима противникови футболисти и с прекрасен удар от дъгата затрудни максимално Дейвис и го принуди да чисти в корнер топката с върха на пръстите си.

Пет минути след това Челси пропусна феноменален шанс. Рамиреш проби в наказателното поле, след което центрира. Футболист на Челси се размина с топката, но тя попадна в Азар, който обаче се засуети и от 3-4 метра предпочете да търси Шюрле, вместо да стреля. Ударът на германеца пък бе нескопосан.

В 42-ата минута Челси създаде прекрасна атака, която завърши с изключително разочароващ удар на Торес. До края на полувремето нямаше попадения и резултатът се запази.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за домакините. Ловрен, Фонте и Родригес отправиха удари от 2-3 метра, от вратата на Чех, но и в трите случая топката се отбиваше в други играчи. Така "Светците" пропиляха страхотна възможност за попадение.

След почивката домакините заиграха съвсем различен футбол и натиснаха здраво противника през първите минути.

В 53-ата минута Челси имаше шанс пред себе си. Топката бе отклонена за Торес, който бе близо да достигне до нея в наказателното поле, но Корк отклони топката и я извади в корнер, в последния момент.

Две минути след това Оскар направи нещо много нелогично. Бразилецът излезе сам срещу вратаря, но откровенно симулира и падна на земята, а реферът се справи чудесно и не отсъди дузпа. В ситуацията кариоката можеше да вкара топката във вратата, тъй като имаше достатъчно разстояние, за да стреля или да преодолее Дейвис, но предпочете симулацията.

В 60-ата минута Челси вкара случаен гол с интересен рикошет. Оскар центрира, а топката рикошира в Чембърс. Топката след това се отклони в далечната греда и подскочи, а Торес от 2 метра не сгреши на празна врата.

Няколко минути след това Тери засече с глава центриране на Оскар, но ударът му бе доста нескопосан.

Домакините имаха великолепен шанс да изравнят, след като Тери изпусна Ламбърт и последният стреля с глава от близка дистанция, но ударът му бе прекалено лек, а и Чех се намеси.

В 70-ата минута Челси се доближи максимално до победата, след като Вилян вкара страхотен гол от границата на наказателното поле. Бразилецът насочи топката към долния десен ъгъл на противниковата врата и матира Дейвис.

Няколко минути след това Оскар видя прекрасно Рамирес, който бе на косъм да засече топката във вратата на домакините и да вкара трети гол за Челси, но кълбото бе избито в последния момент от противников играч.

В 82-ата минута Оскар вкара трето попадение за гостите. Той остана сам срещу Дейвис и с много силен удар от няколко метра не остави шансове на противниковия вратар.

До края нямаше повече попадения.

САУТХЯМПТЪН - ЧЕЛСИ 0:3
0:1 Торес 60'
0:2 Вилян 70'
0:3 Оскар 82'

САУТХЯМПТЪН: Дейвис, Фонте, Ловрен, Шоу (46 - Клайн), Дейвис (75 - Уорд-Праус), Лалана, Корк (61 - Ламбърт), Шнейдерлин, Рамирес, Чембърс, Родригес

ЧЕЛСИ: Чех, Коул, Тери, Кейхил, Аспиликуета, Микел, Рамиреш, Азар (85 - Есиен), Торес, Мата (53 - Оскар), Шюрле (53 - Вилян)