Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че не би задържал насила Хуан Мата, ако той изяви желание да напусне клуба.

Испанецът се оказа твърда резерва след като Специалния дойде на "Стамфорд Бридж". Първоначално всички очакваха, че това е временно решение, но и след средата на сезона Мата получава малко шансове за игра.

В днешният мач срещу Саутхямптън той започна като титуляр, но бе сменен в 53-та минута. Това ядоса много испанеца и при излизането си от терена той не подаде ръка на Моуриньо.

Това още повече засилва спекулациите, свързващи Мата с напускане на Челси. И Моуриньо заяви, че за него това не е проблем.

"Искам да го задържа. Не искам той да си ходи. Това е моето мнение, моето желание, но вратите са отворени", коментира Моуриньо след победата над Саутхямптън.

"Вратите на клуба са отворени, така че ако даден играч иска да говори с нас, ние сме там и го чакаме. Но ако питате дали искаме да го продадем? Не, не искаме".

Бъдещето на Есиен също бе поставено под въпрос, след като агентът на играча изрази желание той да напусне заради малкото шансове за изява, които получава.

"Аз не гарантирам на никого шансове за изява, нито на Майкъл, нито на никого. Разбирам какво мислят играчите за националните си отбори, за световното първенство и за редовната игра в клубните отбори. Но играчите ми трябва да мислят първо за клуба, а след това за себе си. Майкъл знае това перфектно".