Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана доволен от представянето на неговия отбор при победата с 2:0 срещу Дарби Каунти за купата на Англия.

Сините не подцениха съперника от по-долната дивизия и макар да играеха на неговия терен, доминираха през почти целия мач. Така те се класираха за следващия кръг, където ще играят като домакини на Стоук Сити.

"Отборът игра сериозно, победихме, работата е свършена", коментира Моуриньо след мача.

"Беше труден мач. През първото полувреме играхме много добре. Не бяхме далеч от гола, но на полувремето беше 0-0 и това беше голям риск, защото ако след това съперникът вкара, ти имаш проблеми".

"Те разбраха посланието, че през второто полувреме имаме нужда от допълнителна скорост. Реших да сменя Есиен за Азар, за да вкарам допълнителен атакуващ играч и да затрудня съперника още повече".

"Изобщо не знаех, че Микел има способността да вкарва голове", допълни със смях Моуриньо.

"Познавам го по способностите му да играе като последен човек в халфовата линия, да играе на тази позиция много уверено, без грешки. Той чете играта добре, играе по интелигентен и безопасен начин. Но никога не знаех за голмайсторския му апетит".

"Когато той вкара, имаше усмивка на лицето ми. По някаква причина Есиен му даде капитанската лента, която обикновено отива в Ашли Коул. Така че може би това го накара да вярва, че е голмайстор".

"Беше важно за нас. Ние доминирахме и доминирахме, създавахме положения и създавахме, но голът не идваше. Това бе като победен гол".