Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана много доволен от победата на неговия отбор с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед.

Самуел Ето'о реализира хеттрик за сините, които успяха да върнат само един гол към края на мача чрез Хавиер Ернандес.

Това бе победа номер 100 за португалеца във Висшата Лига, който се превърна и в мениджърът, който постига това най-бързо.

"Разбира се, хубаво е и 100 победи във Висшата Лига очевидно са още едно фантастично постижение в кариерата ми", коментира след мача Моуриньо.

"Но най-важното нещо е, че спечелихме мача. По-важно от всичко останало са трите точки днес".

"Беше много труден мач. Мач, в който бе прекалено тежко за тях да губят с 0:2 на полувремето. Те започнаха по-добре от нас, бяха по-силни от нас в началото. Ние вкарахме първия гол без да контролираме мача и вторият бе прекалено тежък за тях".

"През второто полувреме започнахме по-добре и контролирахме мача в дълги периоди, преди  да повлияе умората или това да сме прекалено спокойни от аванса си. Те имаха известен дух и инициатива и техният гол отвори нещата. Но мисля, че заслужавахме победата".

"Трите точки са важни, защото сега се отвори разлика между нас и Манчестър Юнайтед и Ливърпул, а все още сме в контакт с Арсенал и Манчестър Сити".

Същевременно Моуриньо обясни и защо е заложил на Самуел Ето'о в атака, което се оказа ключовото решение в мача.

"Имам силен отбор физически, хората отзад и Давид Луис пред тях. След това имам креативните играчи и имах нужда от движение около наказателното поле".

"Имах нужда от качествата на Самуел около наказателното поле. Фернандо е повече скорост, повече мощ, има нужда от пространства. Усещах, че в този мач Манчестър Юнайтед ще бъде компактен и ще ни пресира. И затова имах нужда от играч като Самуел, който работи добре за нас".

"Сега губим Фернандо за две седмици, защото има някакъв проблем с връзките. Затова имаме Демба в състава. Затова решихме да не го пускаме, защото той е добър играч и имаме нужда от него".

Запитан дали след тази загуба Манчестър Юнайтед вече губи шансове за титлата, Жозе Моуриньо до голяма степен се съгласи с това.

"Манчестър Юнайтед е Манчестър Юнайтед. Математически е възможно, но ще е трудно. Има 14 точки до Арсенал, но също и 13 до Сити и 12 до нас. Един отбор може и да се срине, но всичките три отбори да се сринат и да загубят толкова точки ще е много трудно".

"Така че според мен за тях битката е за влизане в Топ 4, което аз мисля, че могат да направят. Трудно е, но с тяхната гордост и традиция те ще се борят и да се надяваме, че ще спечелят срещу другите претенденти за титлата, тъй като ние вече нямаме да играем с тях".