Челси успя да спечели битката за голямата звезда на Базел Мохамед Салах. Новината бе потвърдена в официалния сайт на лондонския клуб. "Сините" са се разбрали с тима от Швейцария за цената на египетския национал, като остава само футболистът да договори личните си условия и да премине медицински прегледи. След това ще бъде подписан и договорът, но това се смята за чиста формалност.

Така лондончани успяха да се преборят с Ливърпул за подписа на 21-годишния футболист. Усилено се говореше, че той е пред трансфер на "Анфийлд", но крилото ще играе на "Стамфорд Бридж".

Египтянинът ще бъде привлечен за заместник на напускащия в посока Манчестър Юнайтед Хуан Мата, след като днес през деня стана ясно, че "Сините" са се разбрали с настоящия шампион на Англия за цената на халфа.

Салах се представи изключително силно в мачовете на Базел срещу Челси в Шампионската лига през настоящия сезон. И в двата мача лондончани загубиха, а крилото вкара попадения на "Сините" и в двата сблъсъка, като бе с основен принос за победите на отбора си.

Няма официална информация срещу каква сума ще премине египтянина в редиците на английския клуб, но се спекулира за цифра от 11 милиона паунда.