Челси привлече официално защитника на Сент Етиен Курт Зума. Новината бе потвърдена на сайта на английския клуб.

19-годишният французин ще подпише договор за 5 години и половина до 2020-та година. Той обаче ще остане под наем в сегашния си клуб до края на сезона.

По неофициални данни Челси ще плати за играча 12.5 милиона лири.

"Футболен клуб Челси привлече днес (петък) Курт Зума от Сент Етиен", се казва на сайта на сините.

"Високият 190 сантиметра Зума е младежки национал на Франция. Той е роден в Лион и се присъедини към Сент Етиен на 15-годишна възраст през 2009 година. През 2011 стана професионален футболист".

"Общо е изиграл 52 мача за тима и е вкарал 4 гола. До края на сезона от chelseafc.com ще отразяваме прогреса му".

Същевременно Жозе Моуриньо сподели впечатленията си от младия защитник на днешната пресконференция преди кръга:

"Той е млад футболист, който отговаря на профила на привлечените от Челси футболисти в последните няколко сезона. Харесваме този профил. Ние смятаме, че той ще се адаптира към Висшата Лига".

"Ако не го бяхме привлекли сега, нямаше да можем да го направим през лятото, защото и други клубове силно го искаха. Той ще дойде с нас на предсезонната подготовка и тогава ще видим дали ще остане с нас или ще отиде някъде под наем. Той е млад играч за позиция, на която ще имаме нужда от играчи в бъдещето. Сделката е приключила, той остава в Сент Етиен".

"Той е много млад, но вече играе два сезона в Сент Етиен и има много мачове на международно ниво с младежкия национален отбор. Той има висок потенциал. Физически е готов, но друг въпрос е дали тактически е гото. Това е последният трансфер през този прозорец. На почти всяка позиция имаме футболисти за настоящето и за бъдещето".

"Няма да има повече трансфери. Съставът е малък. Имаме нужда дори от играчи като Калас. Имаме 20 играчи за Висшата Лига и 18 за Шампионската Лига. Пуснахме Майкък и Райън. Не можем да пускаме други. Имаме нужда от състава".