Ашли Коул все пак ще получи предложение за нов договор в Челси. Това съобщи мениджърът на тима Жозе Моуриньо.

Английският национал се превърна в резерва в тима през този сезон и имаше сериозни спекулации, че в края на кампанията ще напусне. Те допълнително бяха засилени от факта, че той се появи на коледното парти на Арсенал, въпреки че Жозе Моуриньо отмени празненството на Челси заради лошите резултати на тима.

Също както ситуацията с Джон Тери и Франк Лампард обаче, Коул ще получи възможност да остане на "Стамфорд Бридж" и през следващия сезон.

Има вариант обаче той да не го приеме заради  ограничените възможности за изява, които получава. Смята се, че той има предложение да премине в Ню Йорк Ред Булс.

"Ашли Коул все още има бъдеще тук и ние искаме той да поднови договора си. Но питайте Тиери Анри дали това ще стане. Може би той има по-добра идея", коментира в типичен стил Моуриньо.

Същевременно той за пореден път коментира и шансовете на неговия отбор да спечели титлата.

"Не казвам, че няма да спечелим. Казвам че сме кандидати, но сме аутсайдери".

"Не сме състав като Манчестър Сити с всеки играч в най-добрия момент от своята  кариера, на стабилна възраст между 25 и 30 години. Всички работейки заедно от много време, с мениджър, който пристигна и тимът е готов за него".

"Ние сме различни. Ние сме в началото. Разбира се, мечтаем да спечелим титлата и ако имаме шанс да го направим, няма да кажем, че не искаме. Но нямаме същите задължения".

Същевременно Моуриньо заяви, че Фернандо Торес ще остане още малко извън игра, за да не се рискува с прекалено ранното му завръщане.

"Той е почти готов, но все още не е на разположение. Ако беше последния мач от сезона, щях да кажа "Хайде да го направим". Но сега няма смисъл да рискуваме".

"Сега не е момент да губим играчи, сега е момента да опитаме да разполагаме с всички тях. Във вторник срещу Уест Бромич е по-добра възможност".

Моуриньо коментира и ситуацията в съперника на Челси през уикенда - Нюкасъл, който бе напуснат от основния си играч Йоан Кабай, без да бъде привлечен адекватен заместник.

"Кабай е един от най-добрите полузащитници, които имахме във Висшата Лига и те не го заместиха. Но те имат добър отбор и знаят, че могат да ни победят. Алан Пардю е добър мениджър и мисля, че ще е труден мач".