Челси запази инерцията си след победата над Манчестър Сити и достигна до успех с 3:0 над Нюкасъл в среща от 25-ия кръг на Висшата лига.

Така лондончани събраха 56 точки в актива си и заемат лидерската позиция в класирането. Столичани окупираха първото място, благодарение на грешките на Арсенал и Манчестър Сити в днешните срещи.

Еден Азар бе над всички и наниза хеттрик за "Сините", разписвайки се в 27-ата, 34-ата и 63-ата минути. Последното му попадение падна от дузпа.

Новото попълнение на домакините Мохамед Салах направи своя дебют за отбора, след като се появи на мястото на Вилян за последните 12 минути.
 



Мачът започна с добра възможност за домакините и във 2-ата минута Аспиликуета намери Еден Азар в близост до наказателното поле на Нюкасъл, след което белгиецът отправи силен удар от диагонала, но Крул се намеси и улови топката.

Две минути по-късно Лампард изпълни много добре пряк свободен удар от около 25 метра, от противниковата врата, но топката мина на половин метър встрани вратата.

Домакините постепенно овладяха контрола на мача, докато гостуващият тим трудно успяваше да стигне до топката през първите минути.

Гостите обаче показаха зъби и Бен Арфа отправи удар от малък ъгъл в 11-ата минута, но той попадна право в ръцете на Чех.

Минута след това обаче Лампард отговори на предизвикателството с удар от 22-23 метра, но Крул бе на мястото си.

В следващите минути темпото на игра не бе особено високо и в 17-ата Бен Арфа стреля от дистанция, но Чех улови без проблем.

Опитите от далечна дистанция продължиха и в 20-ата минута Сисоко стреля от 30-ина метра към вратата на Челси, но топката излезе в аут.

Оскар пропусна добър шанс да открие резултата в 25-ата минута. Той получи топката на дъгата, след което отправи силен удар, който обаче мина встрани вратата.

Две минути след това Челси откри резултата. Азар реализира попадението за тима си и даде аванс на "Сините". Той бе намерен от Иванович в наказателното поле и от движение отклони топката във вратата на Крул по много хитър начин.

В 33-ата минута Нюкасъл имаше перфектен шанс да изравни, след като Сисоко излезе сам срещу вратаря, но в последния момент си поведе прекалено дълго топката и Чех успя да се намеси и да я извади в корнер.

Минута по-късно Азар вкара гол след брилянтна комбинация с Ето'о.

Белгиецът бе намерен от Вилян, след което по прекрасен начин си размени двойно подаване с камерунския си съотборник, който му върна фантастично топката с пета, и от близка дистанция без проблеми реализира.

В 39-ата минута Де Йонг засече с глава центриране в наказателното поле на Челси, но Чех се намеси и улови топката, а минута след това пък Ето'о стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен.

В последните секунди на полувремето Ето'о залъга защитата на гостите, но не успя да отправи удар и топката бе изчистена.

Второто полувреме започна добре за Челси и в 50-ата минута Лампард центрира от фаул, но нямаше кой да засече топката.

Две минути след това Тим Крул направи умопомрачителна грешка и при опита си да избие топката се подхлъзна, но Оскар не успя да догони кълбото и да вкара на празната врата и то излезе в корнер.

Лондончани обаче демонстрираха игра със самочувствие и контролираха събитията на терена от началото на втората част.

В 59-ата минута Ето'о пропусна великолепен шанс за 3:0, след като от малкото наказателно поле прати топката право в ръцете на Крул.

Две  минути след това Лампард отправи мощен удар от фаул, от малък ъгъл, но Крул се намеси великолепно и изби топката в корнер.

В 62-ата минута Ето'о бе съборен в наказателното поле ненужно от Янга-Мбива и Челси получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Еден Азар, който оформи своя хеттрик.

Челси продължи да контролира събитията на терена, но логично с оглед на трите попадения преднина за домакините темпото на игра поспадна и през следващите минути интересни ситуации нямаше.

Гостите бяха близо до почетен гол чрез Амеоби в 78-ата минута, но ударът му от близка дистанция бе доста нескопосан.

Новото попълнение Салах бе на косъм от първия си гол за отбора, след като в 86-ата минута бе изведен сам срещу вратаря, но Крул спаси удара му с крак. Секунди по-късно Марво пропусна страхотен шанс за Нюкасъл, след като и той бе изведен сам срещу вратаря. Повече голове до края не паднаха.

ЧЕЛСИ - НЮКАСЪЛ 3:0
1:0 Азар 27'
2:0 Азар 34'
3:0 Азар 63' дузпа

ЧЕЛСИ: Чех, Кейхил, Иванович, Луис, Аспиликуета, Лампард, Вилян (78 - Салах), Матич, Азар (85 - Шюрле), Оскар, Ето'о (72 - Ба)

НЮКАСЪЛ: Крул, Дебюши (40 - Янга-Мбива), Тейлър, Уилямсън, Сантон, Дъмет, Бен Арфа (64 - Гослинг), Сисоко, Анита (84 - Maрво), Де Йонг, Сами Амеоби