Челси се класира за четвъртфиналите на Шампионската Лига след като победи с 2:0 Галатасарай в реванша на стадион "Стамфорд Бридж".

Самуел Ето'о откри резултата още в началото на мача, а малко преди края на първото полувреме Гари Кейхил удвои резултата.

Тимът на Жозе Моуриньо имаше пълен контрол на терена през всичките 90 минути и не позволи на съперника да създаде нито едно чисто голово положение.

Така завръщането на Дидие Дрогба на "Стамфорд Бридж" донесе късмет на сините. Нападателят на Галатасарай бе посрещнат като герой от феновете на бившия си тим и сякаш им се отблагодари, тъй като така и не затрудни с нещо Петер чех.


Челси откри резултата още в 4-та минута. Еден Азар игра чудесно в центъра на терена и изведе Оскар отдясно, той поднесе към Самуел Ето'о в наказателното поле и останал сам срещу вратаря камерунецът засече в мрежата.

В 11-та минута Ето'о се отчете и с хубав индивидуален пробив покрай защитник до аутлинията в наказателното поле, но след това не можа да поднесе точно към съотборник.

Постепенно гостите погледнаха по-смело напред. Дидие Дрогба свали с глава центриране пред вратата на Челси, но Джон Тери пръв стигна до топката и я изчисти. Малко след това нападателят на Галатасарай стреля с акробатичен ножичен удар от границата на наказателното поле, но прати топката високо над вратата.

Челси имаше хубава атака отляво, когато Азар пропусна ниско центриране в наказателното поле и това позволи на Лампард да стреля зад него, но защитник го притисна и англичанинът засече неточно.

Азар обаче бе под пара и като на шега подмина защитник и влезе в наказателното поле, но след това ниското му центриране бе пресечено от вратаря. Оскар имаше много добра възможност, получавайки пас с празно пространство пред себе си, но си поведе лошо топката с глава и бе застигнат от двама защитници.

В 33-та минута сантиметри не достигнаха на Челси да вкара втори гол. Лампард центрира от фаул зад защитата на Шалке, където изскочи Джон Тери и от воле стреля само на пет метра от вратата, но прати топката малко над напречната греда.

Малко по-късно след хубава атака отляво Азар намери Ето'о в наказателното поле, а той поднесе на връхлитащия Вилиан, но бразилецът не можа да нанесе плътен удар и Муслера спаси.

В 42-та минута Челси направи резултата 2:0. След центриране от корнер Тери стреля остро с глава и макар Муслера да спаси на голлинията, Гари Кейхил от един метър направи добавка.

И след почивката сините продължиха да доминират, а Азар да прави каквото си иска. В 48-та минута белгиецът тръгна на индивидуален пробив и подмина защитник в наказателното поле. Той можеше да стреля от диагонална позиция, но продължи с финтовете и поднесе към Ето'о. Той също не стрела, а чукна към Оскар, но неговият удар бе блокиран. Малко след това Лампард намери Вилиан непокрит пред наказателното поле и той веднага нанесе остър удар, но близо до вратаря и той спаси.

Галатасарай се опита да изнесе играта, но разиграванията на турския тим не се получаваха. Вместо това Челси лесно стигаше до удари и Оскар разтърси мрежата с диагонален удар, но от външната страна на вратата.

В следващите минути мачът се заключи, като Челси изглеждаше доволен да задържа резултата, а Галатасарай просто бе неспособен да застраши съперника.

Едва в 83-та минута домакините имаха добра възможност, след като Азар получи отляво в наказателното поле и отправи техничен фалцов удар, но Муслера се хвърли и изби с една ръка.

Три минути преди края отново Азар действа отлично и с петичка изведе влезлия като резерва Торес зад защитата. Испанецът бе сам срещу вратаря, но на диагонална позиция. Той имаше съотборник встрани, но се полакоми сам да стреля и Муслера спаси.

В 90-та минута Дрогба можеше да вкара поне един гол, след като топката стигна до него след центриране от фаул, но той не я уцели добре.

Челси - Галатасарай 2:0

1:0 Ето'о 4
2:0 Кейхил 42


Челси: Чех, Аспиликуета, Тери, Кейхил, Иванович, Лампард, Рамирес, Оскар (82 Шюрле), Вилиан, Азар, Ето'о (85 Торес)

Галатасарай: Муслера, Ебуе, Чеджу, Кая, Тейес, Куртулуш (67 Балта), Мело, Инан, Снайдер, Йълмаз (54 Бюлут), Дрогба