Челси допусна изключително неприятна издънка срещу Кристъл Палас и загуби с 0:1 на "Селхърст Парк" в среща от 32-ия кръг на Висшата лига.

"Сините" бяха абсолютно фаворити срещу един от най-слабите тимове в елита, но отборът се срина след автогол на Джон Тери в 52-ата минута.

В играта на момчетата на Моуриньо липсваше идея и отборът демонстрира посредствен футбол.

Това е първа домакинска победа за Палас над Челси от 1990 година.

Домакините пък имаха шансове да стигнат до поне още няколко гола във вратата на Чех.

След този мач Челси по всяка вероятност ще загуби лидерството си в класирането. Отборът към момента е лидер с 69 точки, но Ливърпул и Манчестър Сити имат мачове и разликата между лондончан и тези два тима е минимална. Този резултат удря много сериозно по амбициите на лондончани за титлата.

"Орлите" пък събраха 31 точки с тази победа.
 



Мачът започна спокойно и през първите минути опасните положения пред двете врати липсваха.

В 10-ата минута Азар направи много хубав пробив и навлезе в наказателното поле, но опитът му да намери свой съотборник пред малкия пеналт не се получи.

Две минути след това Шюрле центрира ниско в пеналтерията на "Орлите", но топката бе избита в тъч.

Най-доброто положение за Челси от началото на мача се откри пред Фернандо Торес, който в 14-ата минута засече топката след тъч в наказателното поле, но тя бе избита в корнер от противников бранител.

Секунди след това Боласие от състава на домакините можеше да контузи тежко Давид Луис след много грубо влизане, което бе декорирано с жълт картон.

Той влезе с бутоните напред в краката на защитника на Челси, като не би било грешка дори да бъде изгонен в ситуацията, но реферът предпочете да го предупреди само с жълт картон.

В 18-ата минута Шюрле направи много сериозен пропуск. Той бе намерен от Аспиликуета точно пред малкия пеналт и от перфектна позиция прати топката на сантиметри покрай страничната греда.

През следващите минути лондончани правеха всичко възможно, за да поемат напълно контрола на мача, но отборът имаше сериозни затруднения със създаването на добри атаки.

Домакините имаха пред себе си много добър шанс за гол, който бе пропилян от Боласие в 27-ата минута. Пънчън центрира добре в наказателното поле, а изкаралият си жълт картон заради грубо нарушение срещу Луис футболист бе на далечната греда и засече топката, но не на време и тя излезе в аут.

Минута след това Торес стреля от малък ъгъл, но топката бе избита в корнер.

В 33-ата минута домакините изпълниха фаул на около 25 метра, като зад топката застана Йединяк, който обаче прати кълбото право в ръцете на Чех.

В 40-ата минута Пънчън пропусна доста добър шанс за домакините. Бранител на Челси сгреши и му подаде топката, а той бе в наказателното поле, но ударът му мина доста над напречната греда.

Второто полувреме започна с опит за натиск от страна на Челси, като Шюрле отправи удар от диагонала в 49-ата минута, който се отби в тялото на противников футболист.

Две минути след това Торес стреля доста нескопосано от 17-18 метра и прати топката в аут.

В 51-ата минута Кристъл Палас поведе в резултата доста шокиращо.

Тери си вкара автогол, след като при опита си да изчисти центриране от фланга с глава прати топката в собствената си врата.

Няколко минути след това домакините бяха на косъм и от второ попадение, но удар на Пънчън мина на сантиметри покрай страничната греда.

Тери пък можеше да се реваншира за автогола след удар с глава в 63-ата минута, но топката облиза напречната греда и излезе в аут.

Гостите всячески се опитваха да се върнат в мача, но демонстрираха изключителна безидейност в атакуващ план.

В 73-ата минута Сперони спаси домакините, след като по феноменален начин изби топката след удара на Азар, който бе останал очи в очи срещу него.

В ответната атака домакините удариха страничната греда след хубав удар от малък ъгъл на Джером.

В 75-ата минута Ледли също бе близо до гол за домакините, но ударът му от воле мина малко встрани вратата.

Вместо Челси да натисне противника си, Кристъл Палас стигна до поредни две голови положения.

Първо Пънчън в 78-ата минута отправи много силен удар, който бе избит от Чех.

Три минути след това Ледли изпусна страхотен шанс след много силен удар от близка дистанция, като Чех едва изби топката с върха на пръстите си. Малко след тази ситуация Ледли отново имаше добър шанс, но от близка дистанция прати топката в аут.

Челси можеше да изравни в 88-ата минута, след като топката попадна в Торес след грешка в редиците на домакините. Той отправи удар от близка дистанция, но се стигна до рикошет в тялото на противников футболист и кълбото премина над вратата. Домакините успяха да удържат преднината си до края и да стигнат до първа домакинска победа над Челси от 24 години.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - ЧЕЛСИ 1:0
1:0 Тери 52 автогол

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Сперони, Мариапа, Дилейни, Дан, Уърд, Йединяк, Дикгакой, Ледли, Пънчън, Боласие (70 - О'Кефи), Джером (88 - Мъри)

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Луис (46 - Оскар), Аспиликуета, Лампард (56 - Салах), Матич, Азар, Торес, Шюрле (70 - Ба)