Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че тимът му вече няма шансове за титлата след поражението от Кристъл Палас с 0:1.

Това е втора поредна издънка на Сините срещу съперник от втората половина на таблицата, след като преди 2 седмици тимът отстъпи със същия резултат и срещу Астън Вила.

Така още утре Ливърпул може да излезе на върха дори при равенство срещу Тотнъм, а и Манчестър Сити потенциално може да изпревари лондончани, тъй като макар и да е с точки по-назад в класирането, има два мача по-малко.

„Мисля, че вече е невъзможно да станем шампиони, тъй като зависим твърде много от други резултати. Допуснахме две загуби от последните си 3 мача, което е твърде много“ заяви португалецът.

„Разбира се, че моето желание и амбиция е да спечелим оставащите си двубои, но сега основната цел е да завършим в четворката, а втората по важност е евентуално да сме в Топ 3. До края ще се стремим да побеждаваме без да мислим твърде много за точки и позиции“ добави той и обвини част от играчите за загубата.

„Както обикновено четиримата бранители бяха отлични. За другите предпочитам да не говоря. Липсваше ни качество, а и от психологическа гледна точка не бяхме на ниво. Съперникът бе отдаден, агресивен и готов за битка. Всеки от тях игра на върха на възможностите си, а това е важно във футбола“ категоричен бе Моуриньо.

„Някои от моите футболисти не се справят както трябва при определени условия. Хора като Иванович, Тери, Кейхил и Аспиликуета играят на ниво в слънце, дъжд, на малки терени, на големи терени, срещу агресивни отбори, срещу такива, които малко владеят топката и винаги са страхотни. Други са фантастични в определени срещи, но в други просто ги няма“.