Челси се върна на победния път и стигна до много важна победа с 3:0 при домакинството си на Стоук Сити. Двубоят бе от 33-ия кръг на Висшата лига и се игра на "Стамфорд Бридж".

Лондончани пък този път стигнаха до успеха и се реваншираха на феновете си за загубите от ПСЖ и Кристъл Палас. Освен това отборът си го върна на "Грънчарите" за загубата на "Британия" по-рано през сезона.

Салах започна за първи път като титуляр за тима и бе в основата на успеха на своите, след като вкара първия гол в 32-ата минута, а освен това изработи дузпата за своя отбор в 60-ата минута. Минута след това Лампард се разписа за 2:0. Неговият удар от дузпата бе отразен от Бегович, но при добавката ветеранът не сгреши.

Крайният резултат оформи Вилян с прекрасен гол от дъгата в 72-ата минута.

"Сините" се върнаха на върха, макар и по всяка вероятност временно след този мач, с актив от 72 точки, докато Стоук е 10-и с 40 точки.



Срещата започна с опасно положение за Челси, след като Торес бе изведен с хубав пас, но Шоукрос се оказа по-бърз и го спря, като му попречи да излезе сам срещу вратаря. Това стана едва във 2-ата минута на мача.

Три минути след това се стигна до опасно центриране в наказателното поле на "Сините", но със сетни сили отбраната на лондончани изчисти топката в предни позиции.

В 10-ата минута след грешка при изнасянето на топката от страна на гостите, кълбото се озова в Торес, който стреля от границата на наказателното поле, но встрани вратата.

Салах пробва късмета си от малък ъгъл две минути след това, но ударът му бе прекалено слаб.

В 15-ата минута пред Арнаутович се откри пространство за стрелба, но ударът на австрийския национал се оказа прекалено слаб.

Няколко минути след това Челси бе на косъм от гола, след като Вилян отправи удар около дъгата при който се стигна и до рикошет, но Бегович с върха на пръстите си изби кълбото в корнер.

В 20-ата минута Иванович за пореден път бе в противниковото наказателно поле и стреля от диагонала, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Немощта на Челси в атакуващ план продължи и в 22-ата минута Лампард отправи анемичен удар от дистанция. След грешка на Питерс обаче Торес излезе сам срещу Бегович, но пропиля уникален шанс от един-два метра. Бранителят на гостите върна към своя вратар, но вместо това испанеца пое топката, но пропиля от чиста позиция.

В 30-ата минута Торес бе намерен от Шюрле в наказателното поле, но опитът му да мине между двама защитници се оказа неуспешен.

Две минути след това Салах изведе домакините напред в резултата. Матич намери с прекрасно подаване египтянина в наказателното поле, като бившата звезда на Базел с хубав удар от 12-13 метра не сгреши и матира Бегович.

Салах можеше да вкара и втори гол в 35-ата минута, след като бе намерен в дълбочина и излизаше сам срещу вратаря, но в последния момент си поведе топката прекалено дълго и вратарят на противника го изпревари.

В 41-ата минута Иванович вкара попадение за Челси, което обаче бе отменено заради засада. До края на полувремето не се случи кой знае какво на терена и двата тима излязоха в почивка при минимален аванс за домакините.

В първите минути след почивката оборотите не бяха особено високи и през първия четвърт час не се стигна до абсолютно нищо интересно пред която и да е от двете врати.

В 60-ата минута Уилкинсън закъсня със шпагата срещу Салах и го препъна в наказателното поле, като Челси получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Лампард. Ударът му обаче бе избит от Бегович, но халфът стигна до топката и при добавката от метър разстояние се разписа.

Пет минути след това Торес пробва късмета си от малък ъгъл, но противников футболист изби топката в корнер.

Вилян направи резултата класически в 72-ата минута след прекрасен удар от дъгата, при който топката отиде право в сглобката.

Няколко минути след това Торес и Азар направиха хубава комбинация, но белгиецът се препъна в наказателното поле и не успя да отправи удар. Превъзходството на домакините до края бе пълно, но не се стигна до повече попадения.

ЧЕЛСИ - СТОУК 3:0
1:0 Салах 32'
2:0 Лампард 61'
3:0 Вилян 72'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Лампард, Вилян (78 - Коул), Матич, Салах, Торес, Шюрле (59 - Азар)

СТОУК: Бегович, Петерс, Шоукрос, Уилсън, Камерън (46 - Уилкинсън), Паласиос (46 - Адам), Уелън, Нзонзи, Крауч (78 - Уолтърс), Одемвинге, Арнаутович