Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо бе глобен с 8000 паунда и предупреден за бъдещето си поведение от Футболната асоциация на Англия.

Причината е инцидента по време на двубоя с Астън Вила, когато той бе изгонен от рефера Крис Фой, след като опита да разговаря с него още по време на сблъсъка.

Специалистът си позволи да навлезе на терена, недоволен от показания червен картон на Рамирес, след като преди това тимът му бе загубил и Вилиан за две официални предупреждения.

Португалецът отхвърли обвинението в непристойно поведение и поиска лично изслушване, което се състоя вчера, но в крайна сметка не успя да промени нищо.

В официалното съобщение се казва, че след повторното разглеждане на случая обвинението е потвърдено, така че португалският бос отнася финансова санкция и предупреждение.

Наскоро той обяви, че не може да приеме случилото се на двубоя с Бирмингам и дори сподели, че заради рефера Крис Фой Челси ще загуби титлата.

Това е второто такова наказание на наставника, който през октомври бе пратен на трибуните по време на мача с Кардиф. Тогава той обаче той се призна за виновен в непристойно поведение и също получи глоба от 8000 лири.