Вратарят на Атлетико Мадрид Тибо Куртоа може да играе срещу Челси, обяви изпълнителният директор на Сините Рон Гурлей.

Както е известно белгиецът е собственист на лондончани, като завършва третия си сезон под наем при Дюшекчиите. Вчера обаче се появиха информации, че той няма да играе срещу Челси, ако двата тима се паднат на полуфиналите в Шампионската литга, което и стана, заради висока неустойка заложена в договора му.

Според различните информации Дюшекчиите трябва да платят няколко милиона, за да го имат на разположение, което от испанския клуб обявиха, че няма да направят. Днес от УЕФА обаче се намесиха като казаха, че подобна точка в контракта не може да има, а сега това бе потвърдено и от английския клуб.

„Условията на преотстъпването са уточнени преди началото на сезона и е съвсем просто – Тибо може да играе срещу нас. Това никога не е било под съмнение. Ние смятаме, че сме се съобразили с всички правила при съставянето на договора“ заяви Гурлей, който обаче не уточни дали наистина има клауза задължаваща Атлетико да плаща неустойка в договора на футболиста.

В специално изявление от УЕФА категорично обявиха, че всеки опит да се влияе на това с какъв състав един отбор да излезе в даден двубой е нарушение на правилата и заплаши с наказание клубовете, които правят подобно нещо.